Bugetul „Rabla Plus” a fost suplimentat cu 15 milioane de lei

Bugetul pentru programul „Rabla Plus’ va fi suplimentat cu 15 milioane de lei, începând de luni, 15 iulie. Ministerul Mediului a luat această decizie, după ce tichetele pentru persoanele fizice au fost epuizate în patru luni de la demararea programului.

Fondurile alocate programului „Rabla Plus’ pentru persoane fizice au fost consumat în întregime, cu 334 de rezervări, spun reprezentanții Ministerului Mediului. Prin programul „Rabla Plus’, românii pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 lei.

Suma nu trebuie să reprezinte, însă, mai mult de 50 la sută din prețul de comercializare a unui autovehicul nou, pur electric. În cazul cumpărării unei mașini noi, electrice, plug-in, cu sursă de alimentare externă, cumpărătorul poate primi 20.000 de lei, însă nu mai mult de 50 la sută din prețul de achiziție al autoturismului.

Acest tip de vehicul hibrid trebuie să genereze o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km (maximum 70 g CO2/km, conform standardului WLTP). Dacă vreți să accesați programul „Rabla Plus’, nu sunteți obligați să casați și să radiați o mașină uzată.

Prima de casare oferită prin programul „Rabla Clasic’ se poate cumula cu ecotichetul prevăzut prin „Rabla Plus‘. În cazul în care casați o mașină mai veche de opt ani și decideți să cumpărați un autovehicul nou electric, puteți beneficia atât de prima de casare de 6.500 de lei, cât și de ecotichetul de 45.000 de lei. De asemenea, dacă achiziționați o mașină electrică de tip hibrid plug-in, veți încasa atât prima de casare de 6.500 de lei, cât și ecotichetul în valoare de 20.000 de lei.

Adaugă un comentariu