Butoanele dispar din cockpitul viitorului. Volvo XC90 va fi exact la fel!

Volvo prezinta la Geneva Estate Concept, ultimul dintr-o serie de trei concepte produse sub bagheta noului designer sef Thomas Ingenlath.

Volvo pregateste versiunea finala a viitorului XC90, iar Geneva este momentul perfect pentru a dezvalui publicului ultimele elemente ale puzzle-ului. Dupa Coupe Concept, expus la Frankfurt, si XC Coupe, dezvaluit la Detroit, suedezii intregesc tripleta cu Estate Concept, un shooting brake in trei portiere care-si propune revolutionarea segmentului. Estate Concept este, in acelasi timp, primul din seria de trei care vine cu un design interior, acesta fiind foarte apropiat de ceea ce vom vedea pe viitorul SUV XC90.

“Sa nu trebuiasca sa lucrezi cu butoane de comanda pentru un numar din ce in ce mai mare de functii este ca si cand ai fi eliberat de catuse. AM putut astfel sa realizam o arhitectura interioara frumoasa, avand in centr ecranul tactil vertical. Conceptul arata cum aceasta interfata va fi integrata in modelele noastre viitoare.” (Robin Page, director de Design interior la Volvo)

Elementul central din cockpit este ecranul tactil vertical care preia majoritatea comenzilor. Cu exceptia celor esentiale – butonul de volum, play/pauza, comutatorul luminilor de avarie si cel al dezaburirii geamurilor – toate celelalte comenzi se fac prin inmtermediul ecranului tactil.

Adaugă un comentariu