BYD YangWang U9 este super SUV-ul electric chinezesc care știe să facă piruete

Grupul chinezesc BYD sau “Build Your Dreams” a pus bazele unei noi mărci de lux intitulată YangWang. Noul sub-brand va fi specializat în producția și comercializarea vehiculelor EV de elită. Astăzi ne concentrăm pe modelul YangWang U9, un super SUV electric extrem de capabil.

În China, vehiculele plug-in hybrid sunt la mare căutare. Ne demonstrează acest lucru chiar BYD, compania-mamă a noului brand YangWang. În mai puțin de 20 de ani, producătorul asiatic a devenit cel mai important jucător pe piața vehiculelor PHEV. Totuși, noul sub-brand țintește mai sus și are de gând să le “ia fața” brandurilor consacrate (Audi, Mercedes, BMW) când vine vorba despre tehnologia vehiculelor electrice.

Proaspătul YangWang U8 4×4 este dezvoltat pe o platforma ce integrează un șasiu tip scară și beneficiază de patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Puterea estimată se situează în jurul valorii de 1.100 de cai-putere, în timp ce cuplul maxim sare pragul de 1.600 Nm.

Momentan, compania din China nu a oferit date privind autonomia vehiculului sau capacitatea bateriei, însă au dezvăluit faptul că U8 beneficiază de un sistem avansat de vectorizare a cuplului și este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar trei secunde. Cifre cel puțin impresionante pentru un vehicul care are o lungime de 5,3 metri și un ampatament de 3.050 mm.

Iar pentru că are o configurație cu patru motoare, YangWang poate face rotații complete în jurul axei sale. Dispune și de un mod “crab”, adică poate parcurge un traseu mergând în lateral, asemenea lui Hummer EV. De asemenea, U9 poate parcurge liniștit vadurile înalte de apă mulțumită certificării IP68.

O altă caracteristică impresionantă este reprezentată de faptul că SUV-ul poate rula cu o viteză de până la 120 km/h chiar și cu o roată dezumflată. Cel mai probabil, va utiliza anvelope run-flat de ultimă generație.

În China, SUV-ul ar putea avea un preț de pornire de circa un milion de yuani (aprox. 145.000 de dolari). Dar dacă nu te vezi conducând un SUV electric cu peste 1.100 de cai-putere, chinezii de la BYD îți oferă posibilitatea cumpărării unui hypercar electric “de buget” intitulat U9. Articolul nostru dedicat vă oferă datele principale ale acestui model.

Adaugă un comentariu