Auto Germania – Variante ieftine de transport România – Germania

Prin intermediul acestei serii de articole marca Auto Bild România, dorim să oferim un sprijin persoanelor care și-au luat inima în dinți și vor să meargă personal în Germania pentru a-și achiziționa o mașină second-hand de calitate.

Dacă în articolele anterioare ți-am prezentat mai multe aspecte legate de lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când îți alegi o mașină second-hand din Germania, cheltuielile pe care le ai ca să aduci o mașină second-hand din Germania și lucrurile pe care trebuie să faci înainte de a pleca din țară, astăzi îți arătăm care este cea mai ieftină și mai rapidă metodă de a ajunge pe teritoriul german.

În mod evident, așa cum sugerează și fotografia articolului, cea mai avantajoasă metodă de a ajunge în Germania este cu avionul. Secretul este să îți achiziționezi biletele cu cel puțin două luni înainte, de la o companie low cost, pentru a economisi chiar și sute de euro. Sigur, poți să prinzi o ofertă cu câteva zile înainte de data de plecare pe care ai stabilit-o, dar nu te sfătuim să te bazezi pe asta.

Am studiat oferta celor mai importante companii aeriene low cost care activează pe aeroporturile din România. Există o multitudine de zboruri directe, iar prețurile sunt foarte bune, oscilând între 10 și 50 de euro pentru un bilet doar dus.

Care sunt cursele directe România – Germania?

 

Wizz Air

Compania Wizz Air oferă cea mai bogată oferă de zboruri către Germania cu plecare din mai multe orașe românești:

București H. Coandă -> Dortmund, Hanovra, Memmingen/München Vest, Nürnberg;

Cluj-Napoca -> Berlin Schönefeld, Dortmund, Frankfurt Hahn, Köln, Memmingen/München Vest, Nürnberg;

Craiova -> Köln;

Iași -> Berlin Schönefeld, Dortmund;

Sibiu -> Dortmund, Frankfurt Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden, Memmingen/München Vest, Nürnberg;

Suceava -> Memmingen/München Vest;

Târgu Mureș -> Dortmund, Memmingen/München Vest;

Timișoara -> Dortmund, Frankfurt Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden, Memmingen/München Vest, Nürnberg.

 

Ryanair

București H. Coandă -> Berlin Schönefeld

 

Blue Air

Constanța -> Hamburg, Stuttgart, Köln;

Brașov -> Hamburg, Stuttgart, Köln;

Iași -> Köln, München;

București H. Coandă -> Frankfurt, Hamburg, Köln, Stuttgart;

Sibiu -> Stuttgart.

 

În condițiile în care zborurile disponibile prezentate mai sus nu se potrivesc cu planurile tale, poți folosi site-ul Momondo. Acesta este un motor de căutare gratuit, care compară oferte pentru zborurile internaționale și introduce în ecuație majoritatea companiilor aeriene.

Momondo prezintă și zborurile compuse din două sau mai multe segmente. Avantajul este că poți ajunge într-o destinație indisponibilă cu un zbor direct. De exemplu, nu ai zbor direct din București până în Hamburg, dar poți să ajungi acolo cu o escală sau dacă pleci de la un alt aeroport de la noi.

Nu uita că este foarte importantă ziua în care ajungi pe teritoriul german. Alege să ajungi în Germania la începutul săptămânii sau chiar duminică seara, pentru a avea timp (până vineri) să găsești mașina ideală și să ai suficient timp să o înmatriculezi.

 

Întotdeauna durează mai mult decât te aștepți!

În caz contrar, dacă rămâi peste weekend (nu se efectuează înmatriculări sâmbăta și duminica), cheltuielile tale vor crește considerabil.

Însă, dacă vei fi obligat să rămâi peste weekend, îți recomandăm să vizitezi cele mai importante obiective turistice din zonă. Nu știi când vei mai avea ocazia să revii în Germania.

Dacă te-ai răzgândit și vrei să cumperi o mașină nouă, Auto Bild România a pregătit ghidul cumparatorului auto!

 

Alte variante de transport

Autocar România – Germania

Există mai multe companii în România care se ocupă cu transportul persoanelor către vestul Europei. O simplă căutare pe Google ne indică faptul că aceste curse pornesc de la 85 – 90 de euro și ajung până la 150 de euro de persoană, în funcție de orașul de plecare și de destinație.

Avantajul curselor cu autocarul este că prețurile rămân fixe, așa că nu vei fi nevoit să îți faci rezervarea biletului cu două luni înainte.

Un alt avantaj este reprezentat de faptul că transportul cu autocarul îți dă posibilitatea de a călători către mai multe destinații.

Majoritatea companiilor oferă posibilitatea transportării unui bagaj de 45 de kilograme, alături de bagajul de mână (troler mic, rucsac). Cu toate acestea, nu vei fi nevoit să îți pregătești un bagaj mare atunci când mergi să-ți aduci o mașină second-hand din Germania.

Companiile de transport persoane asigură o masă la un restaurant de pe traseu, potrivit ofertelor de pe mai multe site-uri din domeniu.

În materie de confort, majoritatea autocarelor utilizate oferă aer condiționat și TV, în timp ce unele sunt dotate chiar și cu Wi-Fi.

Problema cea mai mare a acestui tip de transport o reprezintă timpul mare pe care îl veți petrece pe drum. Aceste călătorii durează, în funcție de orașul de plecare și cel de destinație, în jur de două, chiar trei zile, timp în care nu vei putea să te odihnești corespunzător, deoarece autocarele merg fără a avea opriri planificate la hoteluri peste noapte.

Transport personal cu mașina

Și aceasta poate fi o variantă avantajoasă pentru a ajunge în Germania. Îți poți planifica traseul în funcție de necesități și te poți odihni pe traseu. Costul unei asemenea excursii depinde foarte mult de cât de mult consumă vehiculul pe care îl folosești. Nu uita să cumperi vinietă pentru țările pe care le vei traversa.

Cel mai mare avantaj este reprezentat de faptul că nu vei mai fi nevoit să îți închiriezi o mașină.

Călătoria va fi avantajoasă dacă sunt mai multe persoane care împart cheltuielile.

Să presupunem că traseul total va avea 4.500 de kilometri (dus -> întors + local). În cazul unui consum mediu de 6 litri/100 km (preț mediu combustibil 1,25 euro/litru), costul total al combustibilului se va ridica la 337,5 euro, ceea ce reprezintă o cheltuială de aproximativ 85 de euro/persoană, în cazul în care la bordul mașini sunt patru persoane.

Totuși, trebuie să te gândești puțin la cei 4.500 de kilometri. În cel mai bun caz, drumul dus+întors va dura patru zile, un timp pe care îl vei petrece doar în mașină. Va fi o experiență extrem de obositoare și posibil periculoasă, în contextul în care ceilalți șoferi nu vor putea nici ei să se odihnească în condiții adecvate înainte de a conduce.

Tocmai din acest motiv recomandăm transportul cu avionul. Este mai ieftin și mult mai rapid, dar cel mai mare avantaj este reprezentat de faptul că ajungi odihnit în Germania.

 

Lista completă a articolelor: Auto Germania – Cum aduci o mașină din Germania: Ghid complet

 

Adaugă un comentariu