Auto Germania – Cât te costă să aduci o mașină second-hand din Germania? Ce trebuie să faci înainte de a pleca din țară?

Seria ‘Auto Germania’ oferită de Auto Bild România continuă. Dacă citești aceste rânduri, un lucru e sigur, te gândești să îți cumperi o mașină second-hand din Germania și ești la un pas de a începe pregătirile pentru această plecare. Dar știi cât te costă să aduci o mașină second-hand din Germania?

Totuși, ce trebuie să faci înainte de a pleca din țară? În articolul anterior am prezentat mai multe ponturi utile despre ce trebuie să știi când îți alegi o mașină second-hand din Germania, care să te ajute să îți alegi o mașină utilizând site-urile de anunțuri auto Mobile.de și AutoScout24.

După ce ai reușit să îți alcătuiești o listă de potențiale mașini de cumpărat, concentrează-te pe zona din Germania unde acestea sunt în număr cât mai mare pentru a evita deplasări foarte lungi. De exemplu, îți poți concentra eforturile de căutare în jurul orașului Nürnberg și în împrejurimi.

Tot înainte de a pleca din țară ar trebui să iei legătura cu dealerii sau cu persoanele fizice care vând respectivele mașini. Din păcate, mulți dintre aceștia nu răspund mesajelor în engleză. O idee aici ar fi să utilizezi Google Translate pentru a formula mai multe întrebări pentru aceștia. Și mai simplu este dacă știi germană sau dacă ai un prieten care te poate ajuta în acest sens.

Atenție! Mașinile bune stau un timp extrem de limitat pe piață, așa că nu te aștepta ca oferta excelentă pe care ai găsit-o în urmă cu o lună să mai fie valabilă.

Când e bine să mergi în Germania să își iei mașină

Stabilește din timp perioada exactă când ai vrea să călătorești. Cele mai bune perioade pentru achiziționarea unui autoturism second-hand din Germania sunt primăvara și toamna. Atunci există cele mai multe anunțuri și cele mai bune prețuri.

Foarte important! Ar trebui să ajungi la începutul săptămânii (luni, marți) pentru a viziona cât mai multe autoturisme și pentru a avea timp suficient pentru a înmatricula mașina.

Odată ce ai stabilit perioada exactă, și locul unde vrei să ajungi, trebuie să te gândești cu ce ai de gând să ajungi acolo. Cea mai rapidă și mai convenabilă metodă de a ajunge în Germania este cu avionul. Există o sumedenie de zboruri accesibile ale unor companii aeriene low cost.

În același timp, dacă sunteți mai mulți prieteni puteți merge cu mașina. Problema este că drumul durează aproximativ două zile (doar dus) și este obositor. Avantajul este că aveți cu ce să vă deplasați acolo.

După ce ai stabilit detaliile cu transportul până în Germania, trebuie să îți cauți cazare. Cel mai indicat ar fi să consulți site-urile Booking.com și Airbnb. Aici este momentul în care te sfătuim să fii zgârcit. Nu vei zăbovi prea mult pe la cazare, deci este suficient să găsești o cazare curată, sigură și liniștită, fără prea multe ‘stele’.

De asemenea, trebuie să te gândești care ar fi cea mai bună metodă de transport local. În cel mai bun caz, te așteaptă un prieten (stabilit în Germania) la aeroport și te duce unde ai nevoie. Nu uita să îi răsplătești efortul și cheltuielile cu carburantul!

În lipsă de prieteni buni stabiliți în Germania, poți merge cu mijloacele de transport în comun, însă cea mai convenabilă variantă implică închirierea unei mașini direct din aeroport. Această variantă este cea mai bună dacă nu ai plecat singur sau dacă plănuiești să călătorești în mai multe localități dintr-o zonă prestabilită.

Cât te costă să mergi în Germania să iei o mașină

Evident, zborul cu avionul trebuie cumpărat doar pentru dus. În acest caz, biletele la o companie low cost oscilează între 10 și 50 de euro pentru un zbor care va fi peste cel puțin o lună.

În funcție de tipul de cazare aleasă (hostel, hotel sau gazdă) prețurile pornesc de la 15 euro pe noapte.

Cât costă să închiriezi o mașină în Germania

Mașina de închiriat (de exemplu: de luni până joi) pornește de la 100 de euro. Aici se mai adaugă costurile cu benzina sau motorina în funcție de numărul de kilometri parcurși. Totuși, pentru această sumă nu trebuie să te aștepți să primești un autoturism de lux. Cu toate acestea, companiile de rent-a-car îți pot oferi o mașină dintr-o clasă superioară fără costuri suplimentare dacă nu mai au în stoc autoturismul solicitat. De exemplu, în loc de Ford Fiesta îți oferă Ford Focus.

Secretul aici (pentru a obține un preț mai mic) este de a seta o oră mai târzie pentru preluare – 12:00 – și o oră mai devreme pentru predare – 11:00 – în acest mod, se scade o zi din prețul închirierii.

Un site cu prețuri excelente pentru mașinile de închiriat, pe care l-am și folosit în acest sens în repetate rânduri, este Ryanair Car Hire.

Mare atenție când închiriezi un autoturism! Toate marile companii solicită un card de credit embosat (cifre în relief) cu o limită de cel puțin 1.500 de euro.

De asemenea, asigurarea oferită în pachetul de bază nu acoperă eventualele daune cauzate autoturismului. În acest caz, recomandarea noastră ar fi să optezi pentru asigurarea completă. De regulă, aceasta dublează prețul închirierii, în funcție de companie.

Însă, dacă alegi să nu optezi pentru asigurarea completă, trebuie să fotografiezi atent autoturismul în momentul în care îl primești pentru a nu te trezi cu o factură mare la sfârșitul perioadei de închiriere pentru o zgârietură care era deja prezentă pe mașină.

Nu uita să verifici periodic acel card de credit la câteva săptămâni, respectiv luni de la momentul în care ai predat vehiculul la compania de închiriere. Au existat cazuri în care companiile de închiriere auto au aplicat diferite penalități pe cardurile clienților la mai multe săptămâni de la predarea vehiculului fără probleme.

Tocmai de aceea, îți recomandăm să fotografiezi vehiculul și la momentul predării, pentru a putea demonstra că ai dreptate în cazul unor plângeri ulterioare venite de la agenții de rent-a-car dornici de a obține mai mulți bani de pe cardul vostru de credit.

Trebuie să îți rezervi o anumită sumă de bani și pentru mâncare. Aici depinde de fiecare persoană. Nu ar trebui să cheltui mai mult de 20 de euro pe zi. Lanțurile de supermarketuri Kaufland, Lidl și Aldi te vor ajuta să economisești o sumă considerabilă de bani dacă le alegi în favoarea restaurantelor.

După ce ai găsit mașina potrivită și ai ‘bătut palma’ cu dealerul sau cu persoana fizică, trebuie să achiziționezi numere de tranzit. În funcție de mașină, acestea costă între 150 și 300 de euro.

Motorina sau benzina necesară pentru drumul de întoarcere va costa între 150 și 250 de euro, în funcție de consumul mașinii alese. Desigur, dacă ai ales un vehicul cu o motorizare generoasă, costurile vor crește pe măsură.

Tot pe drum va trebui să achiți mai multe viniete (în funcție de țările pe care le tranzitezi). Și aici ar trebui să îți rezervi aproximativ 50 de euro.

 

Lista completă a articolelor: Auto Germania – Cum aduci o mașină din Germania: Ghid complet

 

În cazul în care am omis ceva sau vreți să aflați mai multe informații, ne puteți scrie la comentarii.

    Bună ziua,
    Fac aceasta activitate din anul 1990.Lucrurile s-au schimbat pe parcursul anilor în ‘rau’. Articolul este corect! As dorii sa menționez faptul ca mulți asa ziși comercianți din Germania, nu mai respecta regulile ‘fair-play’. Autoturismele nu mai corespund întrutotul descrierii din anunț.
    Ei se erijează în greșeli de tipar.
    Referitor la numerele de tranzit, exista o prevedere noua în legislația germana în cea ce privește obligativitatea celui care instraineaza un vehicul către o tara terta și cumpărătorul solicita Zollkennzeichnen sa își asume responsabilitatea de a colabora cu autoritățile în vederea găsirii vinovatului in cazul nerespectării legii. Mai concret cel care vi de trebuie sa fie prezent și el la Serviciul de Înmatriculări și sa semneze o declarație. Din experienta va spun ca trebuie sa plătiți în plus pentru acest serviciu. În rest multă bafta!

Adaugă un comentariu