Carlos Ghosn a dat în judecată Nissan și Mitsubishi. Ce daune cere fostul director al Alianței

Carlos Ghosn, fostul director al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, a acționat în instanță Nissan Motor Company şi Mitsubishi Motors Corporation, despre care consideră că l-au demis din funcție într-un mod abuziv. Ghosn le cere constructorilor auto daune de 15 milioane de Euro.

Carlos Ghosn a acționat în instanță cele două companii japoneze la un tribunal din Amsterdam, informează Reuters. Nissan și Mitsubishi l-au demis din funcțiile de conducere în urma unor acuzații de deturnare de fonduri, caz în care antreprenorul își susține vehement nevinovăția. În plus, acesta consideră că a fost înlăturat în mod abuziv din fruntea producătorilor auto.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

În Olanda, dacă vrei să concediezi un director, trebuie întâi să-i aduci la cunoștință acuzațiile, apoi să îi furnizezi dovezile acuzațiilor. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat‘, a declarat pentru NRC avocatul Laurens de Graaf.

Acuzat de transferarea în contul Nissan a pierderilor din investiții personale și de declararea incorectă a sumelor primite drept compensații în perioada 2015-2017, Carlos Ghosn a fost arestat și încarcerat în decembrie 2018, în Tokio. Afaceristul născut în Brazilia a fost eliberat din închisoare în luna martie, după ce a plătit o cauțiune de 4 milioane de Euro.

 

Sursa: Reuters / Sursa foto: BsBsBs, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu