Cât costă o poliță RCA cu decontare directă?

Am văzut la televizor că există o nouă formulă de asigurare obligatorie, și anume, o poliță RCA cu decontare directă, prin care, în caz de accident, plata o face mai operativ firma la care m-am asigurat eu, chiar dacă vinovat este celălalt șofer. Cât costă o astfel de poliță?

WOW! Cum arată GARAJUL SIMONEI HALEP – Galerie Foto

Vitezometrul te minte! Uite CUM AFLI VITEZA REALĂ a mașinii tale!

ȘTII CÂND SE MONTEAZĂ ANVELOPELE DE IARNĂ? Ce trebuie să faci ca SĂ EVIȚI AMENDA!

Ce mașină are VIORICA DĂNCILĂ! Nu te așteptai la asta!

Într-adevăr, este vorba de un nou produs de asigurare, și anume, RCA cu decontare directă, care transformă simpla poliţă RCA într-o asigurare ­tip CASCO, parţială. Pentru asta, pe lângă prețul RCA se percepe o taxă în plus.

Astfel, în cazul în care un şofer a cumpărat şi opţiunea „decontare directă, și  este lovit de un alt şofer, reparaţia maşinii sale nu va fi plătită de asigurătorul şoferului vinovat, ci de propriul asigurător. Abia ulterior, cele două firme se vor regla între ele. Faţă de CASCO, preţul unui RCA cu opţiunea „decontare directă este de câteva ori mai redus.

Prețurile nu diferă mult de la o firmă la alta. De exemplu, pentru un șofer de 39 de ani, cu o mașină cu capacitate de 2 l și care nu a avut accidente în ultimii 4 ani,  la Asirom, RCA simplu costă 863 de lei, iar cu decontare directă, costă 915 lei. La Allianz Țiriac prețurile sunt de 898, respectiv, 986 de lei s.a.m.d.

Sursa: libertatea.ro

Adaugă un comentariu

Articole similare