Cât de importantă este siguranța în alegerea unei mașini? Niciun britanic nu și-a pierdut viața într-un Volvo V40

Volvo V40 este considerată a fi una dintre cele mai sigure mașini din lume. Mai mult, cifrele demonstrează că lucrurile stau întocmai.

Compania specializată în siguranţa rutieră Thatcham Research împreună cu asiguratorul Co-op Insurance au făcut publice niște date care arată că niciun britanic nu şi-a pierdut viaţa într-un accident în care a fost implicat un Volvo V40.

De multe ori siguranța nu este un criteriu definitoriu în alegerea unui automobil. Cel puțin asta arată studiile care mai spun că doar 4% dintre potențialii cumpărători pun sentimentul de liniște pe primul loc când vine vorba de achiziționarea unui automobil.

Cea mai sigură relație cu o suedeză e cea cu o mașină „Volvo’. Iată 10 lucruri mai puțin știute despre istoria Volvo

Totodată, 68% dintre cumpărători nu ştiu ce nivel de siguranţă are propria lor maşină, în timp ce 54% nici măcar nu-şi pun întrebări referitoare la siguranță.

În 2012, Volvo V40 a primit cinci stele de siguranţă la testele de siguranţă EuroNCAP. Modelul suedez a luat punctajul maxim la Safety Assist, 100% din puncte, 98% la protecţia pasagerilor adulţi, 88% la protecţia pietonilor şi 75% la protecţia copiilor.

Adaugă un comentariu