Cât va costa o mașină complet autonomă? Ce spune Volvo?

Viitorul automobilelor înseamnă mașini fără șofer. Sunt puțini însă cei care își doresc să se lase conduși de un robot. Și totuși, cât va costa o mașină complet autonomă?

Conform Boston Consulting Group, până în 2035 un sfert din maşinile cumpărate în lume vor fi autonome. Eric Coelingh,  inginerul Volvo care coordonează programul de Mașini Autonome în cadrul mărcii Volvo, este de părere că prețul unei astfel de mașini nu va fi cu mult mai mare față de una normală.

Sondaj: șoferii nu vor mașini autonome

“Puterea de calcul a computerelor care vor controla mașinile autonome va fi enormă. Este vorba despre procesoare a căror putere se va măsura în Gigabiți, și nu în Kilobiți, așa cum se întâmplă astăzi”, a explicat Eric Coelingh potrivit carscoops.com. Acesta a adăugat: “Evident, prețul final va depinde de volumele de vânzări, însă vorbim despre componente scumpe al căror preț poate depăși cu puțin 14.600 de dolari”.

Compania suedeză Volvo a anunțat că în jur de 100 de modele XC90 se vor găsit anul următor pe străzile din Gothenburg și Londra, în teste.

Adaugă un comentariu