CE propune limitarea numărului de zile în care şoferii străini pot traversa blocul comunitar

Comisia Europeană a propus miercuri limitarea numărului de zile în care şoferii străini de camioane cu salarii scăzute pot traversa blocul comunitar. Conform noilor reglementări, şoferii străini vor fi consideraţi ‘lucrători detaşaţi temporar’. Acest lucru înseamnă că vor primi cel puţin salariul minim din ţara de unde vin dacă petrec trei sau mai multe zile pe lună lucrând în afara ţării lor.

Conform propunerilor CE, şoferilor străini li se va permite să efectueze livrări în afara ţării lor natale maxim cinci zile după ce au efectuat o livrare internaţională. În prezent, le este permis să efectueze trei operaţiuni de cabotaj în termen de şapte zile. Şoferii de camioane vor trebui în mod regulat să beneficieze săptămânal de odihnă în afara cabinelor – de 45 de ore după şase zile de serviciu.

Statele din Europa de Est s-au plâns că restricţiile asupra şoferilor lor sunt protecţioniste iar companiile de transport din ţările cu salarii mai ridicate afirmă, la rândul lor, că firmele de transport din Europa de Est au acaparat în mod incorect o cotă importantă de piaţă.

Sursa: economica.net

Adaugă un comentariu