Ce se întâmplă dacă mergi cu anvelope tocite? La ce riscuri te expui?

Din cauza faptului că vor să facă economie sau pur și simplu din ignoranță, mulți conducători auto merg cu anvelope extrem de tocite. Din păcate pentru aceștia, șoferii nu-și dau seama la ce riscuri se expun.

Anvelopele tocite au performanțe mult mai scăzute decât cele noi. Astfel, acestea sunt și mai expuse unei eventuale explozii, chiar dacă automobilul nu rulează cu o viteză foarte mare. La o viteză de 60 de km/h, explozia unui pneu poate fi fatală.

Amendă-record! Câți bani va scoate din buzunar un tânăr care a intrat cu mașina pe plajă

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

Totodată, distanța de frânare cu anvelopele tocite crește considerabil. Un automobil nu se va mai opri la fel de prompt dacă gumele nu mai au “carne” pe ele. Pe timp de ploaie, cauciucurle vechi pot deveni o adevărată capcană pentru șoferi întrucât își diminuează rezistența la acvaplanare.

Totuși, nu trebuie ca o anvelopă să fie tocită pentru a nu mai fi bună de utilizat. Conform specialiștilor, un cauciuc nefolosit pentru o perioadă îndelungată de timp este la fel de periculos. Distribuitorii sunt sfătuiți să livreze produsele către șoferi în termen maxim de 5 ani de la data fabricației acestora. După ce anvelopele depasesc această vârstă, acestea sunt considerate cauciucuri “bătrâne”.

ADEVĂRUL despre FOTOGRAFIA CARE A SPERIAT ȘOFERII DIN BUCUREȘTI!

Adaugă un comentariu

Articole similare