Ce spun polițiștii? De ce trebuie să circuli pe banda întâi și nu pe banda a doua, deși ai viteza maximă admisă?

Relația dintre români și condusul pe autostradă a fost mereu dificilă. Mulţi dintre conducătorii auto se consideră îndreptăţiţi să circule pe banda a doua, blocându-i pe vitezomanii care circulă în acelaşi sens.

Polițiștii atrag însă atenția asupra faptului că deși circulă cu viteza maximă admisă, șoferii ar trebui să folosească banda întâi și nu pe cea de lângă axul drumului.

DECIZIE fără precedent în Bulgaria! Va afecta sute de mii de ȘOFERI români

ATENȚEI! DISPARE MARJA DE VITEZĂ! Dacă conduci ca până acum, riști să iei amendă!

„Avem obligaţia să ocupăm banda întâi, chiar dacă ne aflăm pe banda a doua cu viteza maximă admisă. Legea prevede foarte clar că atunci când banda unu este liberă, indiferent de viteză, conducătorii auto trebuie să o folosească’, a spus pentru Adevărul fostul comisar-şef Nicolae Istrat, acum în rezervă.

Conducerea pe autostradă: Cele mai importante 5 sfaturi

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Acesta a adăugat: “Foarte mulţi merg pe banda doi, deşi banda unu este liberă. Nu contează cum circulă cel din spate. Poate duce un bolnav la spital”.

Ce spune legea?

Potrivit articolului din Codul Rutier, “când circulaţia se desfăşoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului şi viteza de deplasare, având obligaţia să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane”.

    Sorin says:

    Bun bun, si care e logica ?! Ca ma iei cu legea, dar articolul daca nu pui si un pic de explicatie, e ca si cum l-ai scrie degeaba. Doar daca nu esti platit pentru a scrie articole la kilogram…

Adaugă un comentariu