Ce vor ONG-urile pentru șoferii agresivi: psihoterapie

Mai multe organizații neguvernamentale propun ședințe de psihoterapie pentru şoferii care înjură în trafic sau au un comportament violent.

La dezbaterea publică pe marginea pachetului de legi privind întărirea autorităţii poliţistului mai multe organizaţii civice au propus ca șoferii care au un comportament violent ar trebui să urmeze un curs de management al furiei.

Un polițist de la circulație a făcut gestul suprem la înmormântarea Regelui. Toți șoferii l-au lăudat

Accident spectaculos în Capitală. Mașină de poliție cocoțată peste un taxi

„Este soluţia la o problemă identificată de Ministerul de Interne – incriminarea ultrajului verbal. Noi credem că se poate şi altfel, nu să trecem direct la infracţiuni pentru cuvinte. Sancţiunile pentru anumite fapte trebuie să fie proporţionale cu gravitatea faptei, a adeclarat, pentru „Adevărul, sociologul Maria Nicoleta Andreescu.

Samsar prins de client! A scos la vânzare o mașină, dar a uitat să modifice pozele….

Băiatul unei judecătoare din Craiova A ATACAT CU BÂTA în trafic – VIDEO

Acesta a adăugat: “Evident, dacă repeţi anumite fapte, sacţiunea trebuie să crească, dar gradual. Să nu sărim direct la închisoare pentru o înjurătură în trafic. Problema comportamentului agresiv în trafic este una generală. Nu sunt înjuraţi doar poliţiştii, cel mai adesea şoferii se înjură între ei. O soluţie ar psihoterapia”.

Conform celor care au venit cu aceste propuneri, ședințele de psihoterapie au fost deja adoptate în alte state din Occident și au avut rezultate foarte bune.

Sursă: adevarul.ro

Adaugă un comentariu