Ce vor păți șoferii care nu vor plăti amenzile rutiere?

Se schimbă legea pentru rău platnici. Astfel, soferii care nu-și plătesc amenzile rutiere riscă să ajungă la închisoare.

Parlamentarii intenționează să introducă o lege prin care conducătorii auto care nu achită amenzile rutiere și nici nu fac muncă în folosul comunității să ispășească o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 luni și 2 ani.

Astfel, Codul Penal ar putea fi modficiat. Acum, neplata amenzilor poate fi pedepsită cu ore de muncă în folosul comunității. Cei ce nu vor efectua aceste ore pot avea grave probleme.

Cu ce mașini aleargă polițiștii din Galați după infractori | FOTO

PREŢURI incredibile la ANAF! Volkswagen PASSAT la preţ de Logan second

“Neprezentarea la primar pentru luarea în evidență și executarea sancțiunii, sustragerea de la executarea sancțiunii după începerea activității sau neîndeplinirea îndatoririlor ce revin la locul de muncă se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani”, se arată la aliniatul 1 al articolului 287 din proiectul de modificare a Codului Penal.

De ce au ales politicienii acest lucru? “În actualul context legislativ, executarea efectivă a unei activități în folosul comunității nu se realizează decât atunci când contravenientul este de bună credință. Reaua-credință nu este sancționată în mod real în nici un fel”, se precizează în motivarea deciziei proiectului.

Altfel, potrivit unei propuneri legislative înregistrate de curând la Senat pentru dezbatere, punctul-amendă ar putea avea două valori, una pentru oamenii activi și alta pentru pensionari. În condițiile în care valoarea punctului-amendă pentru pensionari va fi mai mică decât valoarea acestuia pentru oamenii activi, cei ieșiți la pensie se vor „bucura’ de amenzi rutiere mai mici decât angajații.

taguri
Adaugă un comentariu