Chilipir găsit de un român la o licitație ANAF: cât a plătit pentru un BMW X6

Câteva zeci de maşini confiscate sunt scoase la licitaţie de ANAF în cursul acestei luni. Preţurile maşinilor sunt cuprinse între 1.000 şi peste 10.000 de lei, în funcţie de licitaţie şi de evaluarea făcută de un specialist.

Dacă ai suficientă răbdare să studiezi cu atenţie site-urile unde sunt postate aceste oferte poţi să dai lovitura. O maşină BMW X6 din 2009 a fost vândută cu 30 de mii de lei, potrivit datelor trimise de ANAF la solicitarea Ştirilor PRO TV. Adică 6.500 de euro. Pe site-urile de anunţuri acest model din anul respectiv valorează dublu. Astfel de exemple sunt cu sutele pe listele de vânzare.

Citeşte şi

ŞOC printre ŞOFERI! Iată cu ce au înlocuit poliţiştii radarele

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

Procedura este următoarea: după confiscare, bunul este evaluat şi scos la licitaţie cu preţul respectiv. Dacă depăşeşte valoarea de 20.000 de lei, legea obligă publicarea anunţului pe site-ul ANAF sau al ministerului de Finanţe. Statistic, în 99% din cazuri nimeni nu cumpără la prima strigare. Licitaţia a doua vine cu o reducere de un sfert din preţul de evaluare. A treia şi următoarele au deja 50% reducere. De aici încolo vin cumpărătorii.

Cea mai scumpă maşină la o licitaţie organizată de ANAF a fost un Lamborghini Gallardo din 2006, care i-a aparţinut lui Harry Mironescu, patronul clinicii Sabyc, acuzat şi condamnat la închisoare pentru trafic de ovule.

Maşina, care a zăcut timp de doi ani într-o parcare a Fiscului, a fost dată cu 260 de mii de lei – 57.000 de euro.

Licitaţie ANAF în luna iulie 2019

Printre maşinile ce vor fi vândute la licitaţie de ANAF în cursul acestei luni se numără modele precum BMW Seria 3, Hyundai Tucson, Volkswagen Passat, Volkswagen Golf sau Ford Galaxy. De asemenea, toate aceste maşini vor fi vândute în cadrul licitaţiilor organizate în sediile ANAF din ţară. Iată lista completă.

Adaugă un comentariu