China lovește din nou – Youxia X este o copie după Tesla Model S

Compania Youxia din China a lansat noul X, un sedan electric menit să ajungă în producția de serie către finalul lui 2016. Până acum nimic nou, doar că modelul asiatic seamănă izbitor de mult cu Tesla Model S.

Chiar și așa, designerii chinezi au făcut o treabă bună în materie de design. Spre exemplu, grila frontală este un ecran pe care poate fi proiectat logo-ul companiei sau orice altă imagine dorește proprietarul. În plus, aceasta va avea rol și de lumini de zi. Blocurile optice au un aspect plăcut și folosesc LED-uri, iar zona posterioară integrează un look extrem de agresiv.

youxia x (7)

La interior, asemănările cu Tesla Model S sunt și mai izbitoare. Vedem un ecran de 17,3 inchi care folosește un sistem de infotainment bazat pe Android. Deși modelul asiatic nu folosește un motor cu ardere internă, Youxia îți pune la dispoziție sunetele generate de un Jaguar F-Type, Ferrari 488 GTB, Ferrari Sergio și Ferrari LaFerrari.

Sub capota lui Youxia X se găsește un motor electric de 348 CP și 440 Nm. Acesta poate fi alimentat de un set de baterii de 40 kWh, 60 kWh sau 85 kWh. Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 5,6 secunde, iar autonomia variază de la 220 de kilometri la 460 de kilometri în funcție de dimensiunile bateriei.

Via | WCF

Adaugă un comentariu