Chris Pfeiffer a venit în România să ne arate ce înseamnă freestyle pe motocicleta electrică

Celebrul motociclist-cascador Chris Pfeiffer a participat recent la Sports Festival, eveniment desfășurat în Cluj-Napoca între 13 și 16 iunie. Acesta a dorit să-i arate publicului român ce înseamnă să faci freestyle pe o motocicletă electrică și a reușit cu brio.

Cu ocazia festivalului din Cluj, Chris Pfeiffer le-a acordat celor de la Red Bull un interviu în care a povestit ce înseamnă tranziția de la o motocicletă convențională la una electrică și ce îmbunătățiri necesită în continuare acest segment.

Neamțul se declară încântat de silențiozitatea și lipsa de efecte negative asupra mediului înconjurător pe care îl oferă motocicletele ecologice, prin contrast cu vehiculele pe care le-a condus întreaga carieră: „Sportul în care am făcut performanță e unul gălăgios, iar acum chiar îmi place forma nouă în care mă prezint în acest sport, în liniște și fără poluare‘.

 

Citește și:

Lumea PLÂNGE pe străzi: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher! Adevărul DUREROS!

O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Cu toate acestea, Pfeiffer recunoaște că la capitolul performanță nu este loc de comparație, motocicletele eco fiind clar în dezavantaj din acest punct de vedere: „Puterea oferită de o motocicletă electrică e diferită față de una normală. Dacă ești obișnuit cu o motocicletă normală, durează o vreme să te obișnuiești cu cea electrică pentru că aceasta, deși e de asemenea scumpă, lasă încă de dorit în ceea ce privește performanța, care e așa și-așa‘.

Pe termen lung, cascadorul cu multe premii în vitrina de acasă este încrezător că tehnologia va evolua suficient de mult încât acest dezavantaj să fie eliminat complet: „Suntem încă într-un moment în care dezvoltatorii bagă bani în îmbunătățirea performanței. Foarte curând, însă, vom avea motociclete electrice foarte cool și performante‘.

Un adevărat idol al motocicliștilor, Chris Pfeiffer a participat la prima sa cursă pe vremea când avea numai 10 ani. Un deceniu mai târziu, deja se putea mândri cu aproximativ 300 de trofee în palmares.

În 2015, neamțul a hotărât să se retragă după o carieră de 20 de ani ca profesionist, dintre care 10 i-a petrecut concurând pe două roți pentru BMW Motorrad. Chiar și atunci, a promis că nu se va opri niciodată din mersul intensiv pe motocicletă, aceasta fiind marea pasiune a vieții sale.

Puteți citi interviul complet cu Chris Pfeiffer accesând acest link.

 

Sursa: redbull.com / Sursa foto: captură ecran YouTube

Adaugă un comentariu

Articole similare