CNAIR: Avertizare cod roşu şi portocaliu de vreme rea pentru Bulgaria

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, o atenţionare către toţi şoferii care se îndreaptă spre Bulgaria, precizând că, în contextul avertizărilor cod roşu şi portocaliu de vreme rea, se vor închide drumurile din zonele vizate pentru toate categoriile de autovehicule.

CNAIR: Plecați la drum doar în caz de strictă necesitate

Cod portocaliu de ninsori și viscol în București și alte 12 județe

Cum se conduce o maşină pe zăpadă

‘Având în vedere avertizările de cod roşu şi portocaliu emise de autorităţile bulgare pentru perioada 26-27 februarie 2018, recomandăm conducătorilor auto români care au planificate curse spre şi prin Bulgaria, să se informeze în prealabil de starea drumurilor din zonele tranzitate. Precizăm că instituirea codului roşu înseamnă închiderea circulaţiei în regiunile afectate pentru toate categoriile de autovehicule’, anunţă CNAIR.

6 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească dacă pleci la drum lung cu mașina pe timp de iarnă

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, întreg teritoriul  Bulgariei  va fi afectat luni şi marţi de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ninsoare, însoţite de vânt puternic şi temperaturi scăzute.

A fost emis cod roşu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic în următoarele regiuni: Smolian şi Kârdjali.

În România a fost emis cod portocaliu de ninsori și viscol în București și alte 12 județe. ANM a emis o nouă atenționare de vreme extremă, care intră în vigoare pe 26 februarie. Sunt așteptate ninsori abundente și viscol puternic.

Adaugă un comentariu