Cod Rutier 2020: Un nou semn distinctiv va trebui respectat de conducătorii auto

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede posibilitatea montării unui semn distinctiv pe autovehiculele conduse de persoanele cu dizabilităţi de auz.

Citește și:

Zbura’ prea jos pe autostrada Bucureşti-Ploieşti! Măcar a bătut recordul național de viteză?

Este vorba despre un pătrat de culoare albă, cu latura de 100 mm, care are în centru semnul distinctiv, la nivel internaţional, pentru această deficienţă.

 

 

 

 

 

 

Proiectul are ca obiect de reglementare completarea în acest sens a OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Acesta a fost iniţiat de deputatul PNL Adriana Săftoiu, care a precizat că prima persoană surdă din România care a obţinut permisul de conducere a fost în 1969, ulterior fiind şi alţi asemenea cetăţeni cu această calificare, ce permite libera circulaţie, participarea la trafic în condiţii de egalitate.

„Conducătorii de vehicule pot monta pe autovehiculele proprii semnul internaţional distinctiv pentru conducătorul de autovehicul cu dizabilităţi de auz, sub forma unui pătrat de culoare albă, cu latura de 100 mm, având în centru reprezentarea grafică folosită la nivel internaţional după cum urmează: a) la autovehiculele din categoria AM, A1, A2 şi A, în partea din spate, lângă numărul de înmatriculare sau de înregistrare după caz; b) la celelalte autovehicule, pe luneta, în partea dreaptă sau stânga sus; c) la autovehiculele care nu sunt prevăzute cu lunetă, pe caroserie în partea dreaptă sau stânga sus; d) la autovehiculele care tractează o remorcă, pe caroseria remorcii, în partea dreapta sau stânga sus’, prevede proiectul. Camera Deputaţilor este for decizional. Proiectul merge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa: libertatea.ro

taguri
    Stefan says:

    Faceți legi nu indicatoare că vine băiatu lui tata cu mașina cu motor de mii de cm3 și o herghelie de cai și te rade de pe fața pămîntului . ÎN ȚARA ASTA NU SUNT LEGI , PUNCT

Adaugă un comentariu