Colaborare între Continental și NVIDIA pentru dezvoltarea sistemelor autonome pentru autovehicule

Continental și NVIDIA au anunțat dezvoltarea comună a inteligenței artificiale (IA) pentru autovehicule autonome. Introducerea pe piață pentru funcții de nivel 3 este planificată pentru 2021.

Parteneriatul permite dezvoltarea de sisteme de calculatoare IA care cuprind de la funcții automatizate de nivel 2 până la funcții autonome complete de nivel 5, în cazul cărora autovehiculul nu are nici volan, nici pedale.

Companiiile au căzut de acord să formeze echipe specifice de dezvoltare, care să lucreze în strânsă colaborare și să dezvolte soluții pentru autovehicule autonome pe baza platformei NVIDIA DRIVE. Această platformă cuprinde NVIDIA DRIVE Xavier și sistemul de operare NVIDIA DRIVE OS, precum și DRIVE seturi de software AV (AV = Autonomous Vehicle, autovehicul autonom).

Soluția de sistem pentru autovehicule autonome va utiliza experiența Continental în domeniul ingineriei de sistem și software pentru sisteme de siguranță cu nivel ASIL D – cel mai înalt nivel de evaluare – și va integra o serie de tehnologii cu senzori, precum radar, cameră și LIDAR 3D de înaltă rezoluție de la Continental.

Un aspect important îl constituie faptul că echipa din Timișoara este o parte integrată a activităților Continental de dezvoltare a conducerii automate. Printre activitățile desfășurate aici, cea mai mare parte o constituie dezvoltarea de algoritmi de modelare a mediului înconjurător, ce sunt apoi folosiți pentru conducerea automată.

Continental a investit aproximativ 170 de milioane de euro în 2016 în operațiunile sale din România. Principalele direcții de investiții au fost infrastructura, echipamentele și tehnologiile de ultimă generație atât pentru centrele sale de cercetare și dezvoltare, cât și pentru locațiile de producție.

Adaugă un comentariu