Conducere autonoma: Mașină „autonomă“, condusă de un om camuflat în scaun!

Cursa pentru conducere autonomă a atins dimensiuni atât de dramatice, încât cei implicați sunt dispuși chiar să și trișeze pentru cosmetizarea aparențelor. Este cazul unei mașini „autonome care a făcut valuri printre locuitorii din Virginia (SUA) și care s-a dovedit, până la urmă, a fi o mașină normală condusă de un șofer foarte bine camuflat în… scaun de mașină.


Spre deosebire de alte mașini cu sisteme de conducere autonoma testate pe șoselele americane, aceasta, un Ford Tourneo Connect, nu dispunea de obișnuitul „turn care ascunde de obicei sistemele Lidar, fapt ce a atras atenția celor mai sceptici. Și mai neobișnuiți, spre deosebire de alte mașini autonome testate pe șoselele americane, aceasta nu părea să aibă niciun om la volan care să supervizeze „munca sistemului de conducere autonomă.

Citește și: Dacia va dezvolta tehnologii pentru sisteme de conducere autonomă

Mașina a fost descoperită de Adam Tuss, un reporter NBC News. Acesta l-a întrebat pe cel camuflat în scaun de mașină „cine ești și ce faci aici?, moment în care „scaunul mașinii a accelerat și a trecut pe roșu, dispărând în mare grabă.

via | nbcwasington.com

Adaugă un comentariu