Dacia va dezvolta tehnologii pentru sisteme de conducere autonomă

România nu are o piață internă a autovehiculelor noi, iar creșterea nivelului de automatizare al uzinei de la Mioveni bate la ușă. Ce este de făcut în acest caz?

Conform declarațiilor făcute de Nicolas Maure, directorul general Dacia, în prezent se caută ingineri capabili să dezvolte și să lucreze la sisteme de navigație conectate la internet și la tehnologii pentru vehicule autonome.

“Fabrica de la Pitești, Mioveni, nu este total automatizată, în prezent, dar se va întâmpla asta în anii următori. Vom continua să dezvoltăm activitățile de inginerie și tehnologiile în România și vom trece de la o inginerie mecanică la noi domenii, precum sisteme de navigare conectate la internet și sisteme hibrid care vor duce până la urmă la crearea unor vehicule autonome. Vom căuta mai mulți ingineri pe partea de construcție și vom introduce tehnologii digitale, astfel încât modul în care se va opera în magazinele de prezentare va fi foarte diferit”, a declarat Maure.

Citește și: Românii preferă o Dacia Logan cu transmisie robotizată – Sondaj AUTO BILD România

Tot din discursul acestuia aflăm că și modul de interacțiune al oamenilor din showroom se va schimba odată cu trecerea la noile tehnologii.

Citește și: Dacia Logan Prestige – Noul vârf de gamă

Declarația lui Maure vine la doar câteva zile după ce Dacia a anunțat că se află în cautarea a 120 de ingineri și a 270 de studenți și masteranzi din cadrul facultăților cu profil tehnic. Din cei 120 de ingineri, 60 trebuie să aibă experiență și vor merge să lucreze fie la uzina de la Mioveni, fie în cadrul centrului Renault Technologie Roumanie.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu