Contact Renault Megane facelift – motorizari mai eficiente si un design mai placut

Cele mai importante noutati propuse de recentul facelift pe care Renault Megane l-a primit sunt aduse la nivelul designul, al echiparilor pentru Romania, dar si al motorizarilor sau al sistemului multimedia. Astfel, partea frontala a fost redesenata pentru ca Megane sa fie aliniat la imaginea curenta a marcii, grila si farurile fiind mai bine definite. La interior, cea mai importanta noutate este reprezentata de introducerea ca echipament optional a centralei multimedia R-Link, care se poate conecta la internet prin intermediul telefonului mobil. Soferul poate descarca aplicatii special create si poate accesa diferite servicii online.

Schimbari importante au avut loc si la nivelul echiparilor pentru Romania, care au fost optimizate. De acum, Megane va fi disponibil in  cinci versiuni de echipare: Pro (special optimizata pentru persoanele juridice), Expression, Dynamique, GT Line (care va tine locul vechilor echipari Sporty Dynamique, GT Line, Privilege) si RS. Noutati importante s-au adus si la gama de motorizari. Propulsorul 1.5 dCi are de acum 95 CP si o cutie manuala cu 6 trepte, iar 1.2 TCe are, pentru Megane, 130 CP. Acesta poate fi comandat atat cu o cutie manuala cu 6 trepte, cat si cu una automata cu dublu-ambreiaj, tot cu 6 trepte. La capitolul dieseluri mai eista 1.5 dCi de 110 CP, dar si excelentul 1.6 dCi de 130 CP. In gama a ramas disponibil si 1.6i de 110 CP.

Cel mai ieftin Megane are un pret de pornire de 14.100 de euro cu TVA pentru versiunea Pro, echipata cu motorul 1.6i de 110 CP. Fata de modelul de dinainte de facelift, Megane va fi comercializat la preturi cu pana la 400 de euro mai mici, in functie de versiune. Versiunea de top, Megane RS, are un pret neschimbat, de 25.500 de euro cu TVA.

Mai multe inforrmatii despre cum se conduce Megane facelift si despre cum se comporta noile motorizari din gama puteti sa cititi in revista Auto Bild, care apare pe piata joi, 3 aprilie.

 

Verdict

Dupa facelift, Megane propune o gama de motorizari foarte eficiente, dar si un design extrem de placut pentru partea din fata. Centrala multimedia R-Link face viata la interior mult mai placuta, iar preturile mai mici sunt inca un plus de luat in considerare.

 

Adaugă un comentariu