Continental investeşte 27 de milioane de euro la Iaşi

Continental a început lucrările pentru extinderea clădirii de birouri din Iaşi. Imobilul a fost proiectat pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, precum și o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei.

Investiția plănuită în noua clădire va fi de 27 de milioane de euro. Suprafața totală construită este de peste 21.000 de metri pătrați. Vor fi create și aproximativ 400 de noi locuri de parcare. Lucrările vor fi finalizate până în luna martie, 2020.

Inginerii din Iași sunt implicați în elaborarea tehnologiilor de vârf din industria auto. Printre acestea se numără unități de control a geamurilor și trapei, aplicații de navigație și multimedia, unități de control pentru motoare pe benzină și motorină, precum și pentru invertoare utilizate la motoarele autovehiculelor hibride sau electrice.

De asemenea, se lucrează și la primul sistem de frână vacuumless brake „one box design’ din lume, care sporește eficiența procesului de frânare, propunând, în același timp, un design compact, apreciat de producătorii din industria de autovehicule.

Tot în Iași, angajații Continental lucrează la conceperea și realizarea de funcționalități pentru vehicule autonome, mașini inteligente capabile să crească eficiența, siguranța și confortul condusului.

Recent Continental a anunţat o investiție de 1,9 milioane de euro în cadrul platformei logistice din Timișoara. Noul sistem de depozitare integral automatizat ocupă 1.000 mp și poate acomoda 42.500 de cutii. De asemenea, noua tehnologie permite o reducere a suprafeței utilizate inițial în acest scop cu 50%.

Continental deține deja șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov, Slatina și Iași. De asemenea, compania deține un centru de distribuție al anvelopelor în București. În total, firma germană are în jur de 20.000 de angajați doar în România.

taguri
Adaugă un comentariu