Contractul pentru Lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva a fost reziliat

Contractul pentru cei 21 de km ai Lotului 3 A1 Lugoj-Deva a fost reziliat de către CNAIR, după mai multe zile de neînțelegeri în care tronsonul gata de trafic stă închis.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat acest contract, după cele 16 zile de neînțelegeri cu constructorul spaniol Comsa. Ministerul Transporturilor i-a acuzat pe aceștia de unele lucrări nefinalizate și cereau zece ani de garanție în loc de patru pentru a face recepția lucrărilor și a deschide autostrada. În plus, ar fi existat și problema unui ecoduct în zona Brănișca pe care statul nu l-ar fi plătit.

Citeşte şi

Cea mai neagră mașină din lume: BMW X6 Vantablack

Atenție la bicicliști! Unii transportă bombe pe drumurile din România

Transporturile au refuzat, în urmă cu două săptămâni, să facă recepția lucrărilor și să deschidă traficul pe cei 21 de km de autostradă, invocând unele probleme de execuție și lucrări nefinalizate. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susținea că traficul pe autostradă s-ar fi putut deschide, iar problemele sesizate ar fi putut fi remediate ulterior. CNAIR a dat un ultimatum pe 15 august constructorului ca în zece zile să remedieze problemele, altfel contractul va fi reziliat. Societatea civilă a cerut constant deschiderea traficului întrucât problemele semnalate nu țin de partea carosabilă și pot fi remediate în paralel.

Pe toată durata lucrărilor, constructorul este supervizat de un consultant sau inginer angajat de către CNAIR, care urmărește șantierul și face observații, apoi notifică beneficiarul în legătură cu orice problemă sau deficiență. Astfel, orice problemă invocată de către autorități acum, pe final de contract, era cunoscută dinainte, concluzionează sursa citată.

Sursa: libertatea.ro

Adaugă un comentariu