Cristiana Oprea trece la Rally4 și revine în ERC la Rally di Roma Capitale

Pilotul Cristiana Oprea și copilotul Alexia Parteni revin în Campionatul European de Raliuri și fac pasul către un material de concurs de generație nouă: un Opel Corsa Rally4 pregătit de echipa WMS Motor Sport și echipat cu anvelope MRF Tyres, cu care vor concura pe 28-30 iulie la Rally di Roma Capitale, în Italia. Pilotului UniCredit Leasing Motorsport Team i se alătură noi parteneri – Vitamin Aqua și I Am Sport, dar și primul partener media internațional – RallyFish.

 

 

Începând din 2022, Cristiana Oprea și-a propus să își crească experiența internațională în ciuda bugetului limitat. A ales astfel să concureze într-o formulă hibridă: în Opel Cup cu mașina electrică de raliu Opel Corsa e, cu susținerea Vitesco Technologies, în timp ce cu modelul mai vechi Peugeot 208 R2 a bifat anul trecut câteva raliuri importante pe asfalt – etapele europene din Cehia și Spania, dar și WRC Croația, unde a devenit prima româncă pilot care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri.

Având ca obiectiv pe termen lung participarea în Campionatul European de Raliuri, echipajul feminin ia o pauză de la electric în acest weekend, când va lua startul tot cu un Opel Corsa, dar cu modelul de competiții Rally4, echipat cu anvelope MRF Tyres și un motor turbo pe benzină de 1.2 litri (3 cilindri), 212 CP și 290 Nm, două roți motrice față. Rally di Roma Capitale nu este necunoscut pentru Cristiana. La acest raliu a debutat în Campionatului European de Raliuri în 2019, când, alături de copilotul Diana Hațegan, a obținut locul 8 în ERC3 la primul său raliu cu R2.

 

 

E un sentiment special să revin în ERC unde a început totul pentru mine, la Rally di Roma Capitale, de data asta cu mai multă experiență, o mașină nouă și mai multă susținere. În paralel cu obiectivele sportive, misiunea mea este să promovez o mai bună reprezentare a femeilor în rol de pilot și să inspir în mod special fetele să își urmeze pasiunea în motorsport. MRF Tyres este un jucător important în Campionatul European de Raliuri și cred că împreună putem face un pas important în această direcție.’ a spus Cristiana Oprea.

 

 

Suntem foarte fericiți să o primim pe Cristiana Oprea în familia MRF Racing. Pentru noi este o prioritate să dezvoltăm piloți care demonstrează pasiune, dedicare și o abordare profesionistă. Cristiana cu entuziasmul ei aduce o energie fresh echipei și îi urăm succes la Roma.’ a declarat Vivek Ponnusamy, reprezentantul MRF Tyres.

 

 

Mașina de concurs este pregătită de WMS Waldherr Motor Sport, o echipă tânără, condusă de Luca Waldherr, noul campion al Austriei la două roți motrice. Waldherr le va oferi fetelor sfaturi valoroase și asistență tehnică, Cristiana și Alexia fiind la primul lor raliu cu o mașină Rally4.

După o pauză lungă de la ultima noastră etapă europeană din octombrie 2022 și zero experiență cu această mașină, va fi și de această dată o provocare de care mă bucur deja din plin. Obiectivul nostru este să ne împrietenim cât mai repede cu mașina și să ne îmbunătățim timpii de la o trecere la alta. Este începutul unui nou capitol frumos, deja sunt în discuții cu noi companii care vor să ne susțină să facem un sezon european complet în 2024.’ a declarat Cristiana înaintea startului.

 

 

Cristiana Oprea este susținută la Rally di Roma Capitale de UniCredit Leasing, Vitesco Technologies, MRF Tyres, Vitamin Aqua și I Am Sport. Wizz Air este partenerul de mobilitate al echipajului la acest raliu, iar partener tehnic este Walero Motorsport. Parteneri media sunt ProFM, AutoBild România și RallyFish. Cristiana susține Centrul FILIA, organizație alături de care promovează egalitatea de gen.

 

 

Mai multe informații despre proiectele și competițiile în care Cristiana este implicată puteți afla pe blogul său cristianaoprea.ro, pe instagram @crissoprea sau pe pagina de facebook Cristiana Oprea.

Credit foto: Bastien Roux; Design mașină: Keane Design

Adaugă un comentariu