Criza locurilor de parcare: o soluție care nu va plăcea nimănui.

Locurile de parcare în București și alte orașe mari ale țării sunt foarte puține raportat la numărul de mașini în circulație, ceea ce duce adesea la blocarea primei benzi de circulație cu mașini parcate. Primăria Capitalei a găsit soluția acestei probleme: amenzi pe bandă rulantă!

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, a trasat sarcini: polițiștii trebuie să îi amendeze pe șoferii care parchează pe prima bandă de circulație. „Avem o bandă, care ar putea să fie dată pentru circulaţie, care e ocupată de maşinile parcate. Este responsabilitatea poliţiei, având în vedere că acolo parcatul este interzis.’

Obiceiul prost al șoferilor de a parca pe prima bandă a drumului incomodează în special circulația autobuzelor și a troleibuzelor. De cealaltă parte, polițiștii scriu amenzi pe bandă rulantă, dar asta nu îi sperie pe cei care parchează pe unde apucă. Sunt prea mulţi pentru câţi agenţi există în Bucureşti: 1 la 2.500 de şoferi.

Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti: „Până pe data de 22 noiembrie anul curent poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat 29.710 sancţiuni pentru conducătorii de vehicule care au parcat sau staţionat neregulamentar.’

Bucureştiul are 200.000 de locuri de parcare pentru peste un milion de maşini doar ale localnicilor. Aici nu intră cei care sunt în tranzit sau lucrează în Capitală dar locuiesc în zonele limitrofe. Lipsa locurilor de parcare, frecvent invocată de cei care își parchează mașinile neregulamentar, este una dintre cauzele majore ale sufocării circulației în București.

via | digi24.ro

Adaugă un comentariu