Curățarea Oltului de gunoaie: treabă la care nu se înghesuie prea mulți, preluată de Audi Environmental Foundation și colaboratorii săi.

Audi Environmental Foundation și Ferry Porsche Foundation împreună cu startup-ul axat pe activități eco Everwave și producătorul german de cosmetice BABOR BEAUTY GROUP vor aduna în fiecare zi câte cinci barje de gunoaie de pe Olt în apropierea orașului Făgăraș.

Rüdiger Recknagel, director al Audi Environmental Foundation, a declarat: „pentru noi, Ziua Pământului este în fiecare zi'. Lucrarea susținută de germani a demarat pe 22 aprilie, stabilită internațional ca fiind ziua planetei Pământ.

Rolul-cheie în campania menționată revine barjelor din dotarea firmei Everwave. Ambarcațiunile de tip Collectix vor scoate deșeuri din apă timp de cinci săptămâni pentru a curăța râul Olt în proximitatea orașului Făgăraș. Barja Collectix folosește senzori pentru a obține și a evalua date despre cantitatea, tipul și compoziția gunoiului. În cazul de față, este vorba mai ales despre sticle de plastic, pungi și materiale de construcții.

„Acest gunoi este un pericol pentru animale, oameni și natură. Din albiile râurilor, își găsește drumul în mări și oceane sub formă de particule microplastice. Prin desfășurarea tehnologiilor noastre pe râuri, oprim problema încă din apropierea punctului inițial.', a spus Tilman Flöhr, CTO (Chief Technical Officer) la Everwave, care însoțește misiunea în România. Gunoiul din plastic este deosebit de periculos pentru ecosistem.

„Dacă toată lumea acționează responsabil, vor fi recunoscute o mulțime de probleme și prevenite într-un stadiu incipient. De aceea, mizăm pe informație și educație și o facem în fiecare zi a anului. Creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea în continuare a noilor tehnologii pentru protecția mediului sunt ceea ce ne motivează', a adăugat Rüdiger Recknagel, Managing Director al Audi Environmental Foundation.

Adaugă un comentariu

Articole similare