„Dacie, deschide!”: așa intră un adolescent în mașina sa, o Dacia 1300 (VIDEO)

O Dacia 1300 primește funcții ultramoderne prin dibăcia unui adolescent pasionat de electronică. Are comandă vocală!

Citește și:

Noutate Dacia: Duster primește cea mai economică motorizare!

Dacia nu vrea să ştii asta: iată cum accesezi funcţiile de diagnoză (Video)

Dacia a crescut exponențial în ultimii 10 ani, modelele sale lăudându-se acum cu tehnologii în trend precum camere pentru marșarier, climatizare automată sau sistem de infotainment. Însă niciunul dintre reprezentanții moderni nu dispune de funcție de operare cu comandă vocală, așa cum are această Dacie 1300 fabricată acum 45 de ani.

Proiectul special aparține lui Mihnea Dinică, un tânăr pasionat de electronică, elev în ultimul an la Colegiul Național Carol I din Craiova. Acesta a început să meșterească la mașina bunicilor săi acum mai bine de cinci ani, și mai toate modificările pe care le-a adus bătrânei Dacii sunt făcute de el.

Pe lângă „reîmprospătarea’ de la tinichigerie/vopsitorie, Dacia 1300 a primit o serie de dotări electrice specifice mașinilor moderne: toate geamurile sunt electrice, pornirea se face printr-un buton de Start și nu cu cheia, iar portbagajul se deschide prin telecomandă. La interior, pe lângă volanul împrumutat de la noul Duster, Dacia a primit și un sistem de navigație (care a fost conectat de asemenea la o cameră de marșarier), martor de uși deschise și cel de frână de mână.

Fără îndoială cea mai interesantă echipare este cea de blocare/deblocare a portierelor prin folosirea comenzilor vocale („Dacie, închide!’, „Dacie, deschide!’) încorporată într-o aplicație de mobil pe care Mihnea a dezvoltat-o.

„Bunicilor le-a plăcut transformarea, a fost o surpriză pentru ei. Nu se așteptau să iasă la așa nivel, să spunem, față de original, ce știau ei că este mașina pe care o aveau de nouă. Părinții, cred, ar fi preferat să-mi iau, ca toată lumea, o mașină normală, o mașină nouă. Asta a fost pasiune, cât și o provocare pentru mine. Am vrut să-mi demonstrez că pot să fac așa ceva de unul singur’, a spus Mihnea, într-o discuție cu Mediafax.

Adaugă un comentariu