Dacia aduce la Salonul Auto de la Geneva noul model electric

După anunţul Renault de săptămâna trecută privind lansarea pe piaţă a primului model Dacia electric în 2021 acum avem parte de o nouă surpriză: producătorul de la Mioveni aduce la Salonul Auto de la Geneva noul model electric.

Citește și:

Surpriză! Iată Lada Vesta SW Cross – gardă la sol apropiată de Duster, dotări peste Dacia și prețul în România foarte bun

 

 

Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Standul mărcii va expune astfel, în premieră, un show-car 100% electric. Tot la Geneva Dacia va prezenta noua motorizare TCe 100 ECO-G.

În prezentarea Renault de săptămâna trecută modelul electric Dacia era prezentat drept un „Urban City car’ pentru a descrie poziționarea sa în piață. Această informație întărește convingerea că viitorul model electric Dacia va fi înfrățit cu Renault K-ZE, pe care francezii l-au dedicat anul trecut pieței chineze.

Dacia electrică e pe drum!

Nu știm încă dacă în procesul său de ‘europenizare’ va suferi modificări ale ansamblului propulsor, dar în varianta chinezească, K-ZE ( în foto) dispune de un motor electric cu 44 de cai-putere, alimentat de o baterie cu capacitate de 26,8 kWh. Aceste cifre îi permit o autonomie de circa 270 de kilometri (calculată în concordanță cu standardul vechi NEDC).

Noutăţile Renault pentru Salonul Auto de la Geneva 

Renault va dezvălui concept-car-ul electric MORPHOZ care ilustrează viziunea mărcii asupra mobilității auto. Concept-car-ul prefigurează o nouă familie de modele electrice Renault care va fi lansată în anii următori.

Renault va prezenta un stand 100% electrificat, cu o gamă completă de opt vehicule, printre care, în premieră mondială, Noul Twingo Z.E. Francezii vor prezenta şi motorizările hybrid și plug-in hybrid, denumite E-TECH, pe trei modele din gamă: noul Clio, noul Captur și noul Megane Estate.

Noul Megane Estate E-TECH Plug-in va fi astfel prezentat pentru prima oară cu ocazia Salonului de la Geneva. Şi Kangoo Z.E Concept își va face apariția la standul mărcii de la Geneva. Acest show-car urban și electric anunță înnoirea gamei Kangoo în cursul anului 2020.

Sursa foto: youtube.com / Renault K-ZE

Adaugă un comentariu