Renault confirmă: nu mai este mult până să vedem pe viu prima Dacie electrică!

Într-un pliant în care își prezintă planurile electrice pe următorii ani, Renault a menționat și primul model electric Dacia. Iată când se lansează!

Citește și:

Dacia cu piese de BMW și VW: ce a mai meșterit Mihnea la bătrâna 1300 (VIDEO)

Dacia introduce motorizarea TCe 100 GPL și pe Sandero și Logan. Iată prețurile!

Dacia Duster GPL ajunge și în România, cu prețuri promoționale Rabla 2020

Un împătimit Dacia și-a creat propriul Logan RS. Are peste 300 CP! (VIDEO)

Drifturi pe zăpadă cu Dacia Duster? Se poate. Dar ce rost ar avea? (VIDEO)

„Dacie, deschide!’: așa intră un adolescent în mașina sa, o Dacia 1300 (VIDEO)

Renault a publicat recent o schemă temporală cu modele electrice ale Grupului, atât pe cele deja lansate – Zoe, dar și gama E-Tech, reprezentată deocamdată de Captur, Megane și Clio – cât și pe cele pe care le vom vedea în viitorul apropiat.

Conform imaginii, în 2020 ne va fi prezentat Twingo Z.E., iar în intervalul 2021-2022 Grupul Renault va prezenta două versiuni noi ale unor modele electrice/hibride deja existente, dar și șase modele noi. Unul dintre ele: Dacia Urban City car.

dacia-electrica

„Urban City car’ nu este denumirea mașinii, ci o descriere sugestivă a poziționării sale în piață. Această informație întărește convingerea că viitorul (și totodată primul) model electric Dacia va fi înfrățit cu Renault K-ZE, pe care francezii l-au dedicat anul trecut pieței chineze.

Nu știm încă dacă în procesul său de europenizare va suferi modificări ale ansamblului propulsor, dar în varianta chinezească, K-ZE dispune de un motor electric cu 44 de cai-putere, alimentat de o baterie cu capacitate de 26,8 kWh. Aceste cifre îi permit o autonomie de circa 270 de kilometri (calculată în concordanță cu standardul vechi NEDC).

Zvonurile inițiale conform cărora prețul prime Dacii electrice nu ar depăși 10.000 de euro au fost actualizate cu informația ulterioară obținută de publicația L’Argus de la surse apropiate companiei, care spune că un preț de pornire realist ar fi de circa 15.000 de euro.

Adaugă un comentariu