Drifturi pe zăpadă cu Dacia Duster? Se poate. Dar ce rost ar avea? (VIDEO)

Duster este cunoscut pentru multe lucruri, printre care nu se numără și driftul. Poate că e mai bine așa.

Citește și:

Dacia cucerește Europa: Sandero și Duster, printre cele mai înmatriculate mașini pe continent

Ce noutăți aduce ediția specială Twenty de pe Dacia Duster, Logan MCV și Sandero

Dacia Duster TCe 100 – specificații complete

Cum stă pe şosea o Dacia Duster la 200 km/h (VIDEO)

Noutate Dacia: Duster primește cea mai economică motorizare!

Dintre toate modelele pe care Dacia le-a produs de-a lungul istoriei sale, Duster este fără îndoială cel vedeta incontestabilă. Și aici nu ne referim doar la faptul că are cele mai bune vânzări din toate timpurile. Dimpotrivă! Cifrele de vânzări sunt o consecință a abilităților sale, și a pachetului onest pe care mașina îl oferă, în raport cu prețul de achiziție.

De-a lungul existenței sale, a fost supus unei serii lungi de teste comparative, atât cu modele de teapa sa cât și cu unele care nu se încadrează sub nicio formă în segmentul lui Duster (Land Rover Defender, Mercedes-Benz G-Class etc.). Sigur, nu a ieșit câștigător în toate, însă a demonstrat că, în ciuda lipsei unui reductor, poate să-și care caroseria în off-road și acolo unde pot și „băieții mai mari’. Dar poate să facă drift?

Nimeni nu s-a întrebat asta, pentru că din toate calitățile unei mașini de teren, driftul este probabil pe ultimul loc. Asta nu i-a împiedicat pe membrii unui grup de pasioați Duster să încerce. Nu suntem convinși nici măcar că asta au vrut să facă de la bun început: scăderea presiunii în anvelope are rolul de a aduce un plus de aderență pe zăpadă, prin mărirea petei de contact. Iar băieții de la Dacia Duster Technical (au și grup de Facebook, nu doar canal de YouTube) știu mașina pe de rost, dar și cum anume poate fi folosită optim în off-road. Nu prea există loc de gafă la ei.

O să recunoaștem, așadar, că am fost induși în eroare de titlul clipului. Însă asta nu înseamnă că nu merită urmărit, măcar pentru a ne reaminti cât de frumos arată România acolo unde mai sunt copaci. Și unde iarna chiar e zăpadă.

    Cain says:

    Felicitari pentru articol si sprijinul acordat industriei romanesti!

    Duster Trails says:

    Multumim pentru share si detalii si citirea grupului, puteti sa folositi orice poze din albume, filmari etc si deasemenea sa dati share pe grup la noi la articole despre Dacia dar si generice. Noi facem si teste ulei, anvelope, etc. Weekend placut

Adaugă un comentariu