Dacia, campioană a Europei de Sud-Est! Care a fost venitul obținut în 2018

Un raport amplu al celor de la SeeNews a plasat Dacia pe primul loc în topul companiilor din sud-estul Europei, în funcție de veniturile înregistrate. Podiumul este completat de o altă companie din România.

Citește și:

Dacia ar putea lansa un SUV hibrid, pentru a se alinia reglementărilor UE privind poluarea

Vânzările Dacia, puternic afectate din 2020: mașinile vor fi cu 15% mai scumpe

În fiecare an, SeeNews – una dintre cele mai mari entități de furnizare de date economice din Europ de Sud-Est – publică un top 100 al celor mai de succes companii din zonă, în funcție de veniturile înregistrate în anul anterior. În ediția 2019, Dacia ocupă prima poziție.

Producătorul român de automobile a înregistrat încasări de 5,34 de miliarde de euro în 2018, o creștere de 5,6 procente comparativ cu anul anterior. Topul este completat de două companii din zona combustibililor: Slovenienii de la Petrol au ocupat locul al doilea, cu venituri de 4,3 miliarde de euro. Podiumul este completat de o altă companie românească, OMV Petrom, cu 4,1 miliarde de euro încasări și cu o creștere anuală impresionantă: 21%.

„O creștere economică constantă, dictată de consum, împreună cu creșterea salariilor a adus noi recorduri de vânzări pentru companiile de top din regiune în 2018, oferindu-le spațiul de a-și continua și extinde operațiunile. Un flux abundent de investiții străine, completat de fonduri din partea Uniunii Europene, de finanțare avantajoasă din partea băncilor și de o performanță economică solidă a Europei de Vest au contribuit la această creștere’, spune raportul emis de către SeeNews.

În 2018, dacia a produs peste 335.000 de mașini la Mioveni, o creștere cu aproape 7 procente comparativ cu anul anterior. Ascensiunea producătorului român de autovehicule este confirmată și de către cifrele de vânzări de anul acesta: Sandero și Duster au fost modelele printre cele mai înmatriculate din Europa în vara acestui an, atingând o cotă de piață de 3,73%.

Adaugă un comentariu