Designerul-șef Aston Martin s-a mutat la Dacia

Dacia va avea un nou director de design începând cu 1 septembrie 2021. Schimbarea a fost anunțată la scurtă vreme după plecarea lui Alejandro Mesonero-Romanos, fostul designer-șef al Dacia, la Alfa Romeo.

Miles Nürnberger va fi noul designer-șef al mărcii Dacia. Dacă numele său vă este cunoscut, nu vă înșala memoria, căci Nürnberger a fost designer-șef al Aston Martin. De-a lungul carierei sale, Nürnberger a realizat modele precum Aston Martin Valkyrie, Aston Martin One-77, Aston Martin DBX și cele două concepte Vision ale mărcii britanice, precum și renașterea mărcii Lagonda.

Aston Martin DBX: Lordul cel agil

În 2009, Miles Nürnberger a primit premiul de design Concorso d’Eleganza de la Viila d’Este pentru conceptul One-77. Înainte de a fi director creativ la Aston Martin, Miles Nürnberger a fost design manager al mărcii britanice, funcție pe care a preluat-o în 2008. Până atunci, Nürnberger a lucrat în cadrul echipei de design exterior de la Citroen, în timp ce cariera sa a demarat în cadrul Lincoln, una dintre diviziile Ford Motor Company.

Noul director de design al mărcii Dacia se va ocupa și de marca Lada și va face parte și din Comitetul de Direcție al acestei unități de business din cadrul concernului Renault Nissan. Printre viitoarele proiecte mari ale lui Miles Nürnberger se numără varianta de serie a lui Dacia Bigster, noua identitate de marcă a Dacia și Lada Niva.

Dacia Bigster Concept: Așa arată viitorul brandului de la Mioveni

Miles Nürnberger provine dintr-o familie pasionată de artă, design și mașini, iar calificarea sa în domeniu a început cu o diplomă în Design Auto de la Universitatea din Coventry, obținută în 1998.

Reprezentanții Dacia se declară încântați să-l primească alături de ei pe Miles, alături de care vor să ‘depășească noi etape în evoluția celor două mărci’. Odată cu această schimbare, Dacia ar putea să ofere mașini mai frumoase ca niciodată, fără să-și piardă poziționarea pe piață.

Foto: Aston Martin

Adaugă un comentariu