Dacia Duster la Bucuresti

Duster, primul concept car din istoria Dacia, a fost dezvaluit, luni, 23 martie, in premiera nationala, in cadrul unui eveniment care a beneficiat de prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Margareta a Romaniei si Principesa Irina.

Concept car-ul Duster, care a vazut lumina spoturilor de prezentare la Salonul Auto de la Geneva, este rezultatul colaborarii dintre echipa de designeri a Renault Design Central Europe (RDCE) de la Bucuresti si Renault Design Technocentre (Guyancourt).

Aflat la Bucuresti cu ocazia revelarii nationale a conceptului, Patrick Lecharpy, director Design Amont Renault, a dezvaluit povestea crearii conceptului Duster. “De la prima schita si pana la varianta finala a masinii a trecut un an. Totul a inceput printr-un concurs intre designeri, etapa care a durat trei saptamani”, a explicat Lecharpy. Ideea aflata la originea Duster-ului a fost: dezvoltarea unui concept care sa poarte valorile marcii Dacia: spatioasa, robusta, simpla. Pe scurt: “Crearea unui vehicul pentru tanarul roman sau pentru tanara romanca, necasatoriti, sportivi sau care pleaca in week-end la Constanta sau la Brasov”. Mai precis, in ce fel ar putea acest vehicul sa prefigureze noul design al marcii Dacia. Ideea retinuta a avut ca principal atu habitaclul simplu, adaptabil si foarte modern.

Ulterior au fost realizate doua machete in marime naturala, confectionate din polistiren, in timp ce modelul final a fost conceput din materiale mai rezistente. inainte de a decide care schita va fi materializata in concept car-ul Duster, sefii Renault au avut de ales din peste 100 de schite pentru exterior si dintre 50-60 de modele de interior.

La realizarea Duster a lucrat o echipa mixta de 20 de persoane, de mai multe nationalitati. Duster este un model de tip crossover, care combina formele unui automobil coupe cu cele ale unui vehicul de familie de tip MPV (Multi Purpose Vehicle). Conceptul are 1,49 metri inaltime, 4,25 metri lungime (cat o berlina Logan) si 1,64 metri latime. Masina accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 9,6 secunde.

La evenimentul organizat la Bucuresti, la World Trade Plaza, au mai participat reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, jurnalisti si vedete – Monica Davidescu, Aurelian Temisan, Gianina Corondan, Nicolas Don, caricaturistul Mihai Stanescu, echipa de designeri a RDCE si reprezentanti ai Renault Technologie Roumanie.
 

Adaugă un comentariu