Dacia Duster vs Audi A4 Allroad pe zăpadă. Unul dintre ei are anvelope all-season. Ghiciți cine câștigă (VIDEO)

Dacia Duster întâlnește Audi A4 Allroad pe plaiuri mioritice înzăpezite, pentru o serie de teste de tracțiune, dar nu unul pe care l-am numi comparativ.

Citește și:

Dacia Duster GPL ajunge și în România, cu prețuri promoționale Rabla 2020

Dacia Duster 2020: ce culori sunt disponibile şi cât costă

Drifturi pe zăpadă cu Dacia Duster? Se poate. Dar ce rost ar avea? (VIDEO)

Audi A4 Allroad – Reclama care definește toate atuurile modelului german

Audi quattro vs. BMW xDrive pe zăpadă: un test comparativ mai aprofundat (VIDEO)

Cu greu găsești ceva să-i reproșezi lui Duster, primul SUV al mărcii autohtone și totodată un adevărat bestseller european. Nu o fi nici cel mai performant, nici cel mai bine echipat 4×4 de pe piață, însă pachetul oferit de Dacia este unul dintre cele mai ofertante pentru cei interesați de o achiziție smart.

Grupul posesorilor mândri de Duster se mărește de la zi la zi, unii dintre aceștia documentând experiențele pe care le au cu autoturismul lor. Un exemplu bun este și Duster Cool Travels, un canal de YouTube unde vei găsi atât comparative, cât și excursii în afara asfaltului cu off-roaderul mioritic. Cel mai recent este un versus între Duster și Audi A4 Allroad, efectuat, în cea mai mare parte a sa, pe suprafețe înzăpezite.

 

Ai văzut Lada Vesta SW Cross? Gardă la sol de 203 mm, motoare Euro 6 / D, preţ în România de la 11.800 euro

Dusterul din clip este dieselul dCi de 1,5 litri, cu 115 CP, încălțat cu anvelope Nokian WR SUV 3. Allroad-ul este din 2012, un 2.0 TDI cu 177 CP; la fel ca Duster, acesta are transmisie manuală în șase trepte. Spre deosebire de Duster, este încălțat cu anvelope Bridgestone Weather Control – adică all season.

Nu trebuie să fii expert în off-road ca să știi că eficiența sistemului de tracțiune este pus în valoare de calitatea (și natura) anvelopelor care echipează mașina. Din clipul de mai jos putem doar să observăm ce echipă bună face Duster cu Nokian WR SUV, dar considerăm că detaliul „vs’ (versus) din titlu induce în eroare în acest caz.

    Stefan says:

    Foarte frumoasa ” joaca”! Ar fi trebuit ca si Audi sa aiba anvelope de iarna si poate altfel stateau lucrurile. Ma bucur ca avem si noi romanii o masina cu care ne putem mandri.

    Cretu Bogdan says:

    Sa inteleg ca faceti reclama mascata la anvelopele nokian , cu n mic pentru ca nu merita mai mult. Sunt anvelope de doi lei si 15 bani . In rest nimic interesant.

    Petru says:

    Cauciucurile all sezon sunt o mare porcărie. Am și eu Pirelli pe mașina și sunt de toată jena. Nu ai aderenta buna nici vara, nici iarna. Nu recomand nimănui.

    Ovidiu says:

    in afara de faptul ca nokine e chiar inferior cauciucurilor m+s de alte marci … acum pe bune .. echipeaza ambele marci cu cauciucuri de iarna calumea gen un bg all terain sau ceva de genul si sa vezi cum il tara duster pe tot audiul tau unde vrei .. ca aia nu e zapada .. ma dedea cu loganu pe acolo dracu ‘ …. sa fim seriosi .. si compati un mini suv cu o limuzina .. bai auti bit .. sunteti jalnici …

    Alex says:

    Sunteți serioși acum?! Poate sa fie și o Batmobile cu tot cu Batman in ea și nu ar urca o panta pe zăpada cu cauciucuri all season. Mă mai faceți sa-mi pierd timpul crezând ca e ceva interesant.

Adaugă un comentariu