Dacia Spring – Cât costă în România cel mai ieftin autoturism electric din Europa?

Iată că a sosit și clipa mult așteptată pentru fanii mașinilor electrice din România. Dacia Spring are un preț oficial pentru România și reușește să se situeze cu mult sub modelele concurente.

Primul vehicul electric al brandului de la Mioveni are în România un preț de pornire de 16.800 de euro. Ne referim aici la versiunea Comfort, care vine cu aer condiționat, șase airbag-uri, buton SOS, faruri automate, sistem de frânare autonom, ABS și ESP. Un calcul rapid ne arată un posibil preț de aproximativ 9.000 de euro după aplicarea reducerii asigurată de Programul Rabla Plus.

Oficialii Dacia au anunțat și existența unei versiuni dedicată flotelor. Aceasta va avea un preț identic cu cel al versiunii Comfort, și anume 16.800 de euro. Să nu uităm că Smart EQ fortwo, următorul vehicul electric ca preț în România, pornește de la 22.600 de euro, ceea ce înseamnă că vorbim despre o diferență de 5.800 de euro.

Echiparea superioară, numită Comfort Plus, pornește de la 18.100 de euro și aduce mai multe dotări, printre care vopseaua metalizată și unitatea media cu ecran tactil de șapte inchi. La lansare, vor fi disponibile trei nuanțe: alb Kaoline, albastru Cenote și argintiu Lightning, urmând ca, mai apoi, să fie disponibilă și culoarea roșu Goji.

Citadina electrică este animată de un motor electric de 33 kW (45 CP). Acumulatorul are o capacitate de 26,8 kWh, ceea ce îi conferă lui Spring o autonomie maximă de 230 de kilometri (conform ciclului WLTP). În cazul rulării prin oraș, aceasta poate crește până la 305 de kilometri, arată calculele WLTP City. Încărcarea poate fi efectuată de la o priză casnică (2,3 kW), Wall Box (3,7 kW/7,4 kW) sau stație DC de încărcare rapidă (30 kW, conector CCS). Timpii de încărcare variază între 14 ore (priză standard) și mai puțin de o oră (stație rapidă). Viteza maximă a mașinii este de 125 km/h, dar scade până la 100 km/h după activarea funcției ECO (în acest caz, motorul produce 31 CP).

Autoturismul este produs în China și are la bază modelul Renault K-ZE. În ciuda dimensiunilor compacte (3,73 m lungime, 1,62 metri lățime, 1,51 m înălțime, ampatament de 2,42 metri și o gardă la sol de 15 centimetri), micul crossover poate acomoda până la patru pasageri. Portbagajul are un volum de 300 de litri care poate fi extins până la 600 de litri după rabatarea spătarului banchetei.

Producătorul de la Mioveni oferă o garanție de 3 ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul, în timp ce acumulatorul beneficiază de o garanție de 8 ani sau 120.000 de kilometri. Dacia Spring va putea fi precomandată începând cu data de 20 martie, în timp ce primele exemplare vor ajunge la clienți începând cu luna septembrie.

Adaugă un comentariu