De ce nu poate fi amendat Dragnea pentru că a mers cu ITP-ul expirat?

Este cunoscut scandalul în care Liviu Dragnea este protagonist pentru că a circulat cu un automobil al cărui ITP era expirat. Totuși, primul om din PSD nu va fi amendat întrucât, conform polițiștilor, politicianul nu poate fi sancționat după o fotografie postată pe Facebook.

În urmă cu trei săptămâni, Dragnea a prezentat public pe Facebook un document care făcea dovada că a plătit rovineta. Totuși, la o simplă căutare după numărul de șasiu, presa a aflat faptul că automobilul marca BMW pe care îl conducea Dragnea și care îi aparține fiului său, avea ITP-ul expirat.

Ai voie să ceri unui poliţist ordinul de serviciu? Ce răspund autorităţile

Uimitor! Mergeau pe șosea și AU SURPRINS VIDEO O TORNADĂ!

Inspectoratul General al Poliţiei Române a precizat că polițiștii nu pot sancționa absența ITP decât dacă o constată în trafic.

Conform ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, sunt două modalități distincte de constatare a încălcării normelor la regimul circulației pe drumurile publice. Primul e în mod direct, prin propriile simțuri (ca regulă) și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se despre aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenței (ca excepție).

Jandarmeria s-ar putea dota cu un vehicul de 12 tone complet blindat. Cât costă Monstrul’?

„Din motivele expuse, rezultă că polițiștii rutieri nu pot constata și dispune măsuri sancționatorii în alte condiții decât cele menționate mai sus, deoarece aceasta ar fi de natură să excedeze cadrului legal al normelor rutiere’, susține Poliția pentru newsweek.ro.

Adaugă un comentariu