Incredibil: Despagubiri obținute în instanță pentru mașina distrusă

Un șofer din Cluj a obținut despagubiri de 2.000 de euro de la primăria Turda după ce și-a distrus mașina într-o groapă nesemnalizată. A avut nevoie însă de trei ani de procese pentru a obține acest rezultat. Chiar și așa, municipalitatea refuză să-i plătească despăgubirile, motiv pentru care clujeanul se gândește  să execute silit primăria Turda.

Accidentul s-a produs în 2013, într-o seară ploioasă. Dorel Sălcudean a observat târziu groapa plină de apă şi nu a mai putut să o evite, pentru că pe contrasens venea un camion. Craterul – cu o lungime de peste un metru – avea o adâncime de aproximativ 20 de centimetri.

Şoferul a făcut fotografii, care au devenit mai apoi probe în dosar, şi a obţinut o evaluarea a pagubelor într-un service autorizat. După trei ani de procese, justiţia a stabilit că Primăria Turda, administratorul drumului unde s-a produs accidentul, trebuie să îi plătească clujeanului 2.000 de euro despăguburi, plus cheltuielile de judecată. Interesant este că primăria a asfaltat groapa abia la un an după accident.

Avocaţii îi sfătuiesc pe şoferii care îşi distrug maşinile din cauza gropilor din asfalt să anunţe incidentul la 112, să facă fotografii la faţa locului şi să obţină un document care să ateste pagubele.

via | digi24.ro

Adaugă un comentariu