Dieselgate: Fostul șef Audi, acuzat de manipularea testelor de emisii

Scandalul Dieselgate, declanșat tocmai în toamna lui 2015, este încă departe de a se încheia. Fostul șef al Audi a fost acuzat oficial de complicitate în trucarea emisiilor de CO2, prin certificare falsă a modelelor afectate și publicitate mincinoasă.

Rupert Stadler, fostul director general al Audi, este acuzat de procurorii germani că a avut un rol esențial în scandalul Dieselgate. Potrivit acuzatorilor, Stadler a contribuit la comercializarea unor autoturisme despre care știa că sunt dotate cu sisteme de trucare a testelor de emisii.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Inculpatul Stadler este acuzat de faptul că a fost conștient de manipulări încă de la sfârșitul lunii septembrie 2015, cel târziu, fără să împiedice vânzarea modelelor Audi și VW afectate‘, au declarat procurorii într-un comunicat oficial.

Rupert Stadler a petrecut patru luni în arest, începând din iunie 2018, pentru a nu exista riscul ca acesta să distrugă probe esențiale în soluționarea cazului. În urma acuzațiilor, conducerea VW a hotărât să îi rezilieze contractul.

Procurorii susțin că, prin acțiunile sale, Stadler a favorizat măsluirea rezultatelor a 250.000 de unități Audi, 112.000 de mașini Porsche și 72.000 de vehicule VW – atât în SUA, cât și în Europa.

 

Sursa: Automotive News Europe / Sursa foto: Alexander Migl, via Wikipedia

Adaugă un comentariu