Noi acuzații în scandalul Dieselgate: patru foști directori Audi sunt chemați în instanță

Continuă scandalul trucării emisiilor diesel în SUA, caz în care Volkswagen AG a pledat vinovat în 2017. Potrivit unui document publicat joi de Tribunalul din Michigan (SUA), patru foști manageri din cadrul Audi au fost acuzați oficial de fraudă.

Este vorba despre: Richard Bauder (fost director de dezvoltare a motoarelor diesel Audi), Axel Eiser (fost șef al departamentului de dezvoltare a motoarelor la Ingolstadt), Stefan Knirsch (succesorul lui Eiser) și Carsten Nagel (directorul departamentului de omologări motoare din Neckarsulm).

Citește și…

Curtea Constituțională: radarele nu vor fi presemnalizate

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Dacia Duster Charisma: o nouă ediție specială a SUV-ului românesc

Dacia: mașină electrică pentru toate buzunarele

Cod Rutier 2019: Ce vei păți dacă ești prins butonând telefonul la volan

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și până când

Când poți conduce după ce ai consumat alcool

 

Cei patru sunt acuzați că au contribuit într-un fel sau altul la dotarea motoarelor diesel cu echipamente ilegale de trucare e emisiilor, fraudă pe care grupul Volkswagen (din care Audi face parte) a recunoscut-o oficial în fața instanței. Găsit vinovat, producătorul german a trebuit să plătească amenzi, răscumpărări și compensații în valoare de peste 25 miliarde Euro.

Se estimează că, la nivel mondial, aproximativ 11 milioane de autoturisme sunt afectate de manevra Dieselgate. În perioada 2005-2015, acestea au fost echipate cu un software care „trișează’ la testele de poluare a motoarelor diesel, astfel încât emisiile să se încadreze în parametri legali.

Sursa foto: pexels.com

Adaugă un comentariu