Dieselul e istorie: VW pregătește primul său SUV electric. În colimator: Tesla Model X

Volkswagen va prezenta la Shanghai conceptul primului său SUV electric, care ar putea intra în producția de serie în 2020. Conceptul este al treilea din familia I.D., după I.D (Paris, 2016) și I.D. Buzz (Detroit, 2017).

Volkswagen a prezentat primele imagini-teaser ale unui concept de crossover cu propulsie electrică ce va fi prezentat la Shanghai săptămâna viitoare. Versiunea de serie ar putea fi lansată în 2020 ca rival al lui Tesla Model X, odată cu gama de modele full-electrice a Grupului Volkswagen.

Al treilea model al familiei de modele electrice I.D. va oferi o autonomie a bateriei comparabilă cu cea oferită de modelele cu motoare termice, precum și un sistem de conducere autonomă. Volkswagen rămâne fidel ideii sale de a scoate modelele electrice din nișa îngustă în care se găsesc astăzi și de a le produce în serie mare până la jumătatea deceniului viitor.

Crossoverul I.D. reprezintă o îmbinare între liniile dinamice ale unui coupé cu patru portiere și poziția înălțată oferită de un SUV, comunicatul VW vorbind de un Crossover Utility Vehicle (CUV).

Conceptul de SUV electric poate trece la conducerea autonomă prin apăsarea siglei din centrul volanului, caz în care acesta se escamotează, formând un tot unitar cu ecranele de pe planșa de bord. Modelul electric se deplasează ajutat de scanerele laser și cu ultrasunete, senzorii radar și camerele video de la bord.

Ținta sa pe piață este, în mod evident, Tesla Model X, dar crossoverul familiei I.D. ar trebui să fie semnificativ mai ieftin. Asta deoarece oficialii Volkswagen au anunțat că modelele familiei I.D. nu vor fi mai scumpe decât modelele echivalente propulsate de motoare diesel.

Adaugă un comentariu