Noul director Dacia: peste 400.000 de mașini produse la Mioveni, din 2020

Informațiile privind extinderea uzinei de la Mioveni au fost confirmate astăzi de noul director Dacia, Christophe Dridi. Potrivit acestuia, capacitatea de producție va fi extinsă de la 350.000 de unități, cât este în prezent, la peste 400.000 de unități în 2020, ceea ce reprezintă o creștere cu 15%.

După cum anunțam într-un articol anterior, Dacia a primit un ajutor guvernamental de 25 de milioane de euro pentru extinderea uzinei de pe platforma de la Mioveni. Noul director Dacia, Christophe Dridi, vorbește de cea ma importantă investiție din ultimii 15 ani. În total, aici vor fi investiți circa 100 de milioane de euro în următorii doi ani.

Citește și…

Curtea Constituțională: radarele nu vor fi presemnalizate, pentru că șoferii ar deveni agresivi

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Dacia Duster Charisma: o nouă ediție specială a SUV-ului românesc

Dacia: mașină electrică pentru toate buzunarele

Cod Rutier 2019: Ce vei păți dacă ești prins butonând telefonul la volan

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și până când

Când poți conduce după ce ai consumat alcool

 

Investițiile au ca scop extinderea capacității secțiilor Presaj și Vopsitorie, dar și cele de Montaj și Caroserii. Potrivit noul director Dacia, și forța de muncă va crește cu aproximativ 300 de persoane. La capătul acestei operații, producția va crește cu aproximativ 15 mașini pe oră și va putea depăși 1.600 de mașini pe zi. În prezent, producția este de circa 1400 de unități pe zi.

Anunțul de extindere a fabricii Dacia vine ca o bulă de oxigen, uzina din România fiind depășită, ca producție, de cea din Maroc. Aici, startul producției s-a dat în 2012 cu 50.000 de unități, dar a ajuns în 2018 la aproximativ 400.000 de unități. Potrivit lui Christophe Dridi, o creștere a producției lui Duster, cel mai popular model din gama Dacia, nu ar mai fi fost posibilă în condițiile actualei capacități de producție. Cu aceste investiții, producția lui Duster ar putea atinge 300.000 de unități până în 2021, față de circa 237.000 de unități în 2018.

Odată cu extinderea fabricii va crește și gradul de automatizare al acesteia, de la 10-12% în prezent la 20%. Folosirea roboților este esențială pentru că permite atingerea unui nivel de calitate ridicat și constant. Deocamdată, roboții vor înlocui muncitorii pentru muncile dificile și repetitive, dar pe termen lung aceștia vor prelua roluri dintre cele mai diverse.

Adaugă un comentariu