Mușchi electrici: cele mai consacrate modele Dodge vor intra curând în era silențioasă

Viitoarele generații Dodge Challenger și Charger vor renunța la legendarele motoare V8 în favoarea unor motorizări prietenoase cu mediul. Însă constructorul american va rămâne puternic axat pe performanță.

Mai exact, vorbim despre vehiculele care utilizează platforma Chrysler LX (clasă mare, motor față și tracțiune spate). Însă trecerea la EV nu va elimina din gamă doar motoarele V8, ci întreg repertoriul de motoare termice. În mod evident, vom spune adio și transmisiilor manuale cu șase trepte, dar și automatelor cu opt trepte.

Dar probabil cel mai dezamăgitor aspect al tranziției muscle car către electric va fi lipsa sunetului fioros al evacuării. Din fericire, Dodge ne anunță că boost-ul de putere în ceea ce privește modelele electrice ne va face să uităm de sunetul motoarelor V8.

Dodge are în plan prezentarea unui model concept de muscle car electric în următoarele săptămâni, care ar trebui să ne ofere o primă impresie pentru versiunea de stradă care va sosi în 2024. Chiar și așa, președintele Dodge Tim Kuniskis a anunțat că venirea acestui model nu va însemna moartea imediată a mașinilor cu motoare cu ardere internă din gamă, deoarece acestea vor conviețui timp de câțiva ani.

Totuși, cine locuiește în America de Nord va putea să își achiziționeze în curând versiunea extremă a lui Challenger, model care va utiliza propulsorul Hellcat cu compresor mecanic și care va produce 900 CP dacă este utilizat combustibil E85.

Adaugă un comentariu