Atenție, șoferi! Tot mai multe drone polițiste survolează străzile Europei

Tot mai multe state europene achiziționează drone pentru supravegherea traficului rutier, astfel încât contravenienții și infractorii să nu rămână nesancționați. Astfel de dispozitive ajunseseră deja deasupra drumurilor publice din Franța și Regatul Unit, iar acum sunt introduse în Spania.

Trei drone echipate cu camere video performante vor monitoriza drumurile publice din Insulele Canare, pentru a identifica șoferii agresivi ce periclitează viețile celorlalți participanți la trafic. Dacă aeronavele se dovedesc eficiente în menținerea siguranței rutiere, autoritățile spaniole vor achiziționa încă douăzeci pentru a survola și restul țării, anunță un purtător de cuvânt al Direcției Generale a Traficului Rutier.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

În perioada 22-26 iulie, Scotland Yard a apelat de asemenea la ajutorul dronelor pentru a urmări conducătorii auto periculoși din Londra. Amplasate discret și dotate cu vedere nocturnă, aceste dispozitive transmit în timp real agenților coordonatele necesare pentru a interveni.

Dronele au fost utilizate și în țara noastră cu acest scop, însă niciodată în număr mare. Acum doi ani, Poliția Română a trimis trei drone pentru a supraveghea traficul pe DN1, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În luna martie a acestui an, poliția de frontieră a primit patru drone cu scopul combaterii traficului de tutun la granița de nord a României. Dispozitivele au fost donate de către un producător de tutun, direct interesat de stoparea acestui fenomen.

Ținând cont de creșterea în popularitate a acestei tehnici, este posibil ca dronele polițiste să devină o chestiune la ordinea zilei în viitorul apropiat, inclusiv în țara noastră.

 

Sursa: Libertatea.ro / Sursa foto: publicdomainpictures.net

Adaugă un comentariu