Dubai va intra pe harta selectă a producătorilor de mașini electrice

Prima fabrică de mașini electrice din Emiratele Arabe Unite va produce anual circa 55.000 de vehicule. Proiectul beneficiază de o investiție de 1,5 miliarde de dirhami.

Uzina va fi construită în zona industrială a orașului de către compania M Glory Group. Cum este vorba de mașini ecologice, și fabrica va fi axată pe sustenabilitate. Investiția aduce după sine și 1.000 de locuri de muncă. Mașinile fabricate aici vor fi exportate în țări ca Arabia Saudită, Qatar, Oman, Kuweit, Bahrain, precum și Egipt, Tanzania, Senegal, Mali și Kenya.

La evenimentul dedicat presei, a fost dezvăluită și prima mașină electrică a brandului M Glory, numită Al Damani DMV300. Modelul beneficiază de standarde europene de conformitate, dispune de un acumulator de 52,7 kWh și poate parcurge o distanță maximă de peste 400 de kilometri cu o singură încărcare.

Compania își dorește să includă tehnologii noi și robotică avansată în procesul de producție al mașinilor electrice, uzina de la Dubai fiind o extensie a portofoliului acestora, care include inginerie/robotică, inteligență artificială, precum și un sector imobiliar dedicat construcțiilor sustenabile.

“Astăzi punem bazele unei uzine industriale viitoare care va fi dezvoltată folosind specificații internaționale, un loc în care vom produce mașini electrice prietenoase cu mediul, contribuind în același timp la eforturile globale de a reduce emisiile de carbon și de a susține dezvoltarea durabilă”, a declarat Dr. Majida Al Azaz, CEO M Glory Holding Group.

 

Directoarea viitoarei uzine a mai menționat și că vor fi implementate două cicluri de producție în fiecare an, iar uzina va avea trei linii de asamblare. De asemenea, uzina va produce o întreagă variatate de mașini electrice.

Sursa: khaleejtimes.com

Adaugă un comentariu