E greu de crezut, dar acesta nu este un Lamborghini Gallardo. Puteți ghici modelul original? (VIDEO)

Mai impresionant decât atenția la detalii oferită pentru construcția acestei replici este costul operațiunii.

Citește și:

Lamborghini Gallardo pentru… off-road? Exemplar unic scos la vânzare

Batman a rămas fără mașină – acest Lamborghini Gallardo modificat a fost complet distrus

Se întâmplă deseori să dăm peste exemple de replici care să imite modele consacrate din universul automobilului. Unele multe nu sunt chiar dintre cele mai reușite – cum ar fi rusul care a modificat o Lada până a ajuns BMW. Altele – precum Aventador-ul pe care un tată l-a construit pentru fiul său – sunt de-a dreptul impresionante.

Iar locul I în categoria celor impresionante ar putea fi ocupat de această replică de Lamborghini Gallardo, în care s-au investit multe ore de muncă. Și care, la bază, este un Mitsubishi Eclipse de generație a treia (2000-2005). Modelul donor nu a fost ales la întâmplare: totul a pornit de la simulări virtuale cu caroseria lui Gallardo „montată’ pe diferite șasiuri, pentru a vedea care ar fi cea mai bună alegere.

lamborghini-gallardo-replica-mitsubishi-eclipse

 

Iar asta a fost partea ușoară a operațiunii. Ce a urmat a fost muncă asiduă – cu panourile lui Gallardo turnate din fibră de sticlă și montate, cu foarte mare atenție la detalii, pe noul șasiu. Toată povestea este documentată cu atenție în primul clip din cele de mai jos. Nici interiorul nu a fost lăsat în voia sorții, cu toate că aici devine foarte evident faptul că nu ai de-a face cu Gallardo construit în Sant’Agata Bolognese – în primul rând pentru că are patru locuri. La exterior, proporțiile trădează faptul că este o replică, însă doar un ochi format poate spune asta fără ezitare.

lamborghini-gallardo-replica-mitsubishi-eclipse

 

Cât despre dedesubturi, acestea s-au păstrat de la mașina donor: motorul V6 de 3,0 litri dezvoltă 213 CP, nici jumătate din cât oferă Gallardo. Unitatea termică este dispusă pe puntea față și transmite resursele către roțile din față. Sigur, e departe de a fi un Gallardo, însă este și cu mult mai ieftin decât supersportiva italiană.

Bugetul total alocat pentru construcția acestei replici este de 16.000 $. Aici este inclusă și mașina-donor.

Adaugă un comentariu