E un avion? Nu, e Nissan BladeGlider!

Nissan capitalizeaza experienta sa in domeniul automobilelor electrice, prezentand la Tokio conceptul unui automobil neconventional, botezat BladeGlider.

Denumirea spune totul, designul avand ca elemente inspirationale forma unui planor si cea a aripii de avion. Conceptul de „glider evoca si deplasarea complet silentioasa, atribut al propulsiei electrice, care imprumuta elemente ale sistemului de propulsie de la Leaf, dar si al celui al modelului de curse Nissan ZEOD RC (Zero Emission On Demand Racing Car), care-si va face debutul la LeMans in sezonul viitor.

Interiorul seamana foarte mult cu cel al unui avion de vanatoare, cu pozitia soferului centrala, avansata, si doua locuri pentru pasageri in spatele acestuia. Motoarele electrice sunt integrate in rotile din spate, managementul sistemului de propulsie permitand controlul individual al acestora. Nissan are in vedere dezvoltarea unui model de serie avand la baza acest concept, chiar daca forma triunghiulara nu va ajunge probabil prea curand pe sosele.

Adaugă un comentariu