Educație rutieră pentru cei mici cu ajutorul programului Mobile Kids

Programul Mobile Kids, dezvoltat de Mercedes-Benz România în colaborare cu Organizația Salvați Copiii, și-a atins scopul și în acest an. În 2015, peste 3.000 de elevi din clasele I – IV au beneficiat de lecții de educație rutieră.

Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între șase și 10 ani și are ca scop responzabilizarea în trafic și adoptarea unui comportament corect, atât ca pasageri, cât și ca pietoni.

Proiectul integrează o serie de acțiuni de educație rutieră desfășurate atât în mediul online, dar mai ales în școli. Moki, mascota programului, motivează elevii cu jocuri și materiale educative.

Din 2013 și până în prezent, 7.000 de elevi din București au fost instruiți.

Mercedes-Benz Romania_Mobile Kids (1)

„Cunoaşterea regulilor de circulaţie de la o vârstă fragedă reprezintă baza unui viitor şofer responsabil. Ca promotor al siguranţei rutiere, Mercedes-Benz continuă şi în acest an programul Mobile Kids dedicat celor mai mici participanţi la trafic. Alături de Organizaţia Salvaţi Copiii şi de mascota Moki, scopul nostru este de a contribui la formarea unei generaţii responsabile în trafic şi nu numai. Ne bucurăm că iniţiativa a fost foarte bine primită în rândul şcolilor şi că numărul instituţiilor implicate în proiect creşte de la an la an’, a declarat Mirel Dediu, Corporate PR/Communications în cadrul Mercedes-Benz România.

Unitățile de învățământ care doresc să se înscrie în edițiile viitoare Mobile Kids pot contacta reprezentantul Organizației Salvați Copiii – Andreea Hagiu, la adresa de email [email protected].

La noi în țară, Ford este un alt producător care se ocupă de siguranța rutieră. În ultimii ani, Ovalul Albastru a demarat proiectul Ford Driving Skills for Life, prin intermediul căruia, tinerii șoferi sunt învățați ce înseamnă conducerea prevenitivă și nu numai.

Adaugă un comentariu