Încă 1.400 de șoferi români au trecut prin programul Ford Driving Skills for Life

Ford România a anunțat că aproximativ 1.400 de tineri șoferi au fost instruiți în 2015 prin intermediul programului de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life (DSFL). În perioada 22 – 24, echipa Ford DSFL a ajuns în Iași, iar în weekend-ul 29 – 31 mai, instructorii s-au mutat în Cluj Napoca.

După cum probabil ați remarcat, Ford Driving Skills for Life este la a doua ediție în România. În 2014, Ovalul Albastru a reuțit să intruiască prin acest program peste 1.000 de tineri șoferi.

„Rata de participare la programul Ford Driving Skills for Life de anul acesta a fost peste așteptările noastre și ne bucurăm să vedem că există atât de mult interes din partea tinerilor șoferi români. Ne dorim să continuăm cu acest program interactiv de conducere preventivă și să-l putem extinde în cat mai multe regiuni ale țării’, a declarat Ana Maria Timiș, Communications& Public Affairs Manager Ford România.

2015 ford driving skills for life dsfl

Pe lângă România, Franța, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania și Rusia, Ford va extinde anul acesta programul DSFL și în Danemarca, Olanda și Turcia.

În 2014, Ford a introdus în această sesiune de teste și un test interactiv prin care vrea să atragă atenția tinerilor cu privire la pericolul desfășurării activităților de social media la volan. În plus, Ford scoate în evidență, tot în mod interactiv, gravitatea șofatului sub influența băuturilor alcoolice. Cu ajutorul Drink Driving Suit fiecare tânăr șofer va simți pe pielea lui cât de greu îți poți controla mișcările atunci când trupul și mintea îți este influențată de licorile bahice.

2015 ford driving skills for life dsfl

În 2014, producătorul de peste Ocean a publicat şi rezultatele a două studii care au arătat că mai mult de unu din patru tineri a făcut un selfie în timp ce conducea şi că majoritatea şoferilor tineri din Europa declară că au condus sub influenţa alcoolului sau şi-au văzut prietenii bând şi conducând maşina.